expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 19. lipnja 2015.

Vraćanje na tvorničke postavke nije dovoljno: Evo šta trebate uraditi ako prodajete svoj Android uređaj

Ovih nekoliko mjeseci je vrlo zanimljivo u svijetu mobilnih tehnologija.
To znači da se morate ‘riješiti’ svog trenutnog telefona. Ako imate Android uređaj, onda ove stvari morate obavezno uraditi, piše portal Redmondpie.com.
S telefonima je isto kao i sa računarima. Fajlove nije jednostavno obrisati. Tačnije, Android OS tako razmjesti markere fajlova da kada dobije upit da ih pronađe, jednostavno ne zna šta da radi. Dakle, fajlovi se u potpunosti ne brišu.
Niko, naravno ne želi da naredni vlasnik pregleda ili ima uvid u naše fajlove. Na sreću, postoji način da riješimo ovaj problem.
Ako odete na Settings aplikaciju na svom Android uređaju, pronaći ćete u Security tabu i mogućnost enkripcije svog Androida. To znači ako budući vlasnik i uspije pristupiti vašim fajlovima, neće ništa moći uraditi s njima.


Cijeli proces enkripcije fajlova traje oko sat vremena pa budite spremni i na to.IMG_2780_framedAndroid encryption_framedAko već prodajete telefon, razmislite možda i o tome da ne prodajete svoju eksternu memorijsku karticu. A ako već planirate uz telefon dati i memorijsku karticu, onda bi možda bilo pametno da prije toga upotrijebite Ccleaner (ili bilo koji drugi sotver).
 /itportal/





Nema komentara:

Objavi komentar