expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 26. lipnja 2015.

Madi d.o.o. otvorio najveću klaonicu peradi na Balkanu


Madi d.o.o. je u Industrijskoj zoni Tešanj i zvanično otvorio dugo najavljivanu klaonicu koja je plod višegodišnjeg truda, zalaganja i sistematičnog rada.

Naime kapacitet klaonice je 6.000 brojlera po satu, tako da teoretski ova klaonica može da proizvede 24 miliona brojlera na godišnjem nivou što je ujedno čini i klaonicom najvećeg kapacitet na Balkanu. 


"Osim kapaciteta radi se i o najmodernijoj opremi toga tipa gdje su sterilni procesi proizvodnje dovedeni do savršenstva i kao takva nudi mnogo bolji kvalitet i napredniju završnu obradu", kazao je Maid Jabandžić, komercijalni direktor Madi d.o.o.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 20 miliona KM dok od toga otpada 14 miliona na samu klaonicu. 

"Treba napomenuti da u okviru preduzeća u voznoj floti posjedujemo 110 vozila i ona su sigurnost da će svi naši proizvodi biti adekvatno transportovani do naših cijenjenih konzumenata. 15 Doktora veterine i 5 tehnologa, te implementirani standardi garant su vrhunskih proizvoda koje plasiramo na domaće i tržišta susjednih zemalja gdje izvozimo Madi proizvode", dodaje Jabandžić.

Shodno filozofiji kompanije koja se zasniva na stalnom otvaranju novih radnih mjesta, ovim proširenjima Madi je premašio broj od 350 uposlenih i kao takav predstavlja firmu koja svakog mjeseca stvara i otvara prilike za nove uposlenike.

"Dobro je da se zna da će postojeća oprema dodatno učvrstiti lidersku poziciju firme Madi kada je u pitanju proizvodnja svježe i smrznute piletine u BiH, te unaprijediti kvalitetu finalnog proizvoda što nam ujedno i garantuje brojka od blizu 11 miliona utovljenih brojlera koje ćemo proizvesti u 2015. godini", navodi Jabandžić.
/Klixba/

Nema komentara:

Objavi komentar