expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 19. lipnja 2015.

IZVJESTILAC EP ZA BIH Preda: BiH ima podršku EP za dalji proces evropskih integracija


ANJA LUKA - Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Christian Dan Preda izjavio je danas u Banjoj Luci da BiH ima podršku evropskog parlamenta za dalji proces evropskih integracija. On je s premijerkom RS Željkom Cvijanović razgovarao o političkim, ...
... ekonomskim i reformskim pitanjima, a razmijenili su mišljenja o tome kako treba posmatrati BiH unutar EU, a ne samo na lokalnoj perspektivi.

Preda nije želio komentirati rezolucije pojedinačnih političkih stranaka u BiH, ističući da je njegov cilj, kao izvjestioca, da se postigne konsenzus o opštim pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine. 


- Na dobrom smo tragu da dođemo do jednog solidnog teksta ekonomske agende, iza kojeg će moći da stoje svi oni koji treba da ga provode, a tu je najveći dio obaveza onaj koji otpada na dva entiteta - ponovila je Cvijanović.

Ona je na pres-konferenciji rekla da je na sastanku razgovarano i o aktivnostima koje se provode na evropskom putu.

Navela je da ne treba ulaziti u komentare različitih rezolucija, deklaracija ili političkih akata političkih partija u BiH, ali da postoje različiti tretmani međunarodnih institucija prema aktima određenih partija iz BiH.

(Vijesti.ba/Fena)

Nema komentara:

Objavi komentar