expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Kako je Amel Ćurić nekad pobjeđivao: Sjećate li se njegovih nastupa 2003. godine? (VIDEO)

Amel Ćurić pobjednik je posljednjeg izdanja X Factora Adria! Gračanlija je od samog početka bio veliki favorit, a sva je očekivanja publike ispunio.

Amel je rođen 7. augusta 1980. godine u Gračanici. U svojoj biografiji, Amel ističe da se muzikom počeo baviti 1988. godine kada su ga roditelji upisali u osnovnu muzičku školu.
Nakon rata bio je član nekoliko amaterskih bendova s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. Pobjedom u superfinalu prvog bh. reality showa OBN Music Talentsa održanog 14. decembra 2003. godine u sarajevskoj "Zetri", započinje karijeru pop-rock muzičara.
Amel, Suana, Jelena i Enver imena su koja su često spominjana, za koje se strastveno navijalo 2003. godine, kada je u našoj državi održan prvi veliki show pod nazivom OBN Music Talents.

Tada je svako imao svog favorita i većina je iskreno slavila i vjerovala da će ovi mladi ljudi imati nevjerovatnu muzičku karijeru. Sve je slutilo da će baš tako i biti...
Tada je 23-godišnji Amel Ćurić iz Gračanice postao prva bosanskohercegovačka muzička zvijezda izabrana u jednom reality showu.

A nakon 11 godina, Amel je svoju sreću okušao i na novom takmičenju:X Factor Adria. Intuicija ga nije prevarila. 
Pogledajte proglašenje pobjednika i  pobjednički nastup:
/Radiosarajevo/

Nema komentara:

Objavi komentar