expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 18. lipnja 2015.

Kako je prodata Srebrenica: Dokumenti koji potvrđuju izdaju

Dokument i video koji pokazuju kako je izdata Srebrenica od vladajućih struktura SDA
General Sefer Halilović je molio da se pomogne Srebrenici i da će se stanovništvo prije samo početi ubijati nego pasti četnicima u ruke.
Niko na njegov apel nije reagirao i Srebrenica je mijenjana za Vogošću i Hadžiće. Apel je 2 puta pisan i 1993 godine i 1995 godine pred genocid. Mi posjedujemo dokument iz 1993 godine.
1995 godine:
Na milost i nemilost je ostavljeno stanovništvo i 28 divizija ARBIH koja je slabo naoružanadesetkovana u proboju na slobodnu teritoriju. Komandi Tuzlanskog drugog korpusa je iz Sarajeva naređeno da ne pomažu Srebrenici i da je pokolj dogovoren. Osim nekolicine vojnika iz 24 divizije smještene u Živinicama koji su takođe bili slabo naoružani ali su herojski iz 3 pravca pokušavali da otvore koridor za stanovništvo Srebrenice kod Nezuka i Kladnja.


Među njima je bio i uhapšeni komandant 28 divizije Naser Orić koji je danima prije toga molio korpus za pomoć ali su ga degradirali i smijenili te nisu poslali pomoć u Srebrenicu.
Iako je dokument iz 1993 godine i Srebrenica se tada odbranila isti je poslat i 1995 godine i gore navedeno o izdaji je stupilo na snagu te je narod Srebrenice u genocidu poklan.


/freshpress.info/

Nema komentara:

Objavi komentar