expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 11. lipnja 2015.

PO UZORU NA MNOGO EVROPSKE KOLEGE Političarima u BiH ne treba obezbjeđenje: Komšić se već odavno Sarajevom vozi javnim prevozom

Da najveći broj političara u Bosni i Hercegovni bez ikakve potrebe opterećava državni budžet koristeći službena vozila i pratnju koja se finansira od poreznih obveznika, pokazao je na vlastitom primjeru lider DF-a Željko Komšić.
Fotoreporter bh. novinske agencije Patria fotografisao je čelnika jedne od tri najutjecajnije partije u BiH i bivšeg člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata kako na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići pješke i bez pratnje čeka na pješačkom prijelazu, a da pri tome ne izaziva ni najmanju pozornost građana koji stoje tik pored njega.


Ukidanjem prava na korištenje službenih vozila i pratnje za najveći broj državnih službenika u BiH godišnje bi se ostvarile uštede od više milione KM, koji bi se mogli iskoristiti u socijalna davanja ili poticaj privredi.
Osim Komšića, poznato je još da javni prijevoz u Sarajevu često koriste i državni zastupnici u Parlamentu Šefik Džaferović i Halid Genjac kao i nekolicina drugih političara, a isto radi i najveći broj njihovih evropskih kolega, piše bh. novinska agencija Patria.

Nema komentara:

Objavi komentar