expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 28. travnja 2015.

Zvornički atentat: Zmija u njedrima

Zvornički atentat u kojem je Nerdin Ibrić smrtno stradao, ubivši policajca i ranivši još dvojicu, pokazao nam je najmanje dvije stvari. Prva je da je stvorena kiborg država u kojoj je dovoljno da se u nekoj od glava izvrne jedan šaraf i da stvar samoubilački eksplodira. Druga govori o tome kako je sinoć zaspati u Bijeljini, Trebinju, Doboju i oko Banje Luke, a biti Bošnjak, bio test i za one s najjačim živcima, i najvećim saburom. Evo i zašto.
Piše: Ahmed Burić, Radiosarajevo.ba
Naša se vlast bavi svojim podanicima samo onda kada im trebaju dati glasove. Ostalo vrijeme potencijalni ratnici ISIS-a provode u mraku udžerica i zemunica ili garaža, kako vam drago, u kojima im ''braća'' ispiru mozak time da će njihova šehidska slava biti vječna. Ne mora značiti da je Nerdin napravio atentat isključivo da bi tu slavu zaradio, ali najveća opasnost Bošnjacima prijeti od toga da se osveta proglasi legalnom političkom metodom.

Da se ne lažemo, komentari na društvenim mrežama pokazuju nam da devet od deset ljudi u Bosni i Hercegovini sve Bošnjake smatra Turcima i sve Srbe četnicima. Sada će nam opet glasnogovornici MUP-ova govoriti kako su te stvari moguće svugdje i kako policija radi svoj posao, ali očigledno je da nešto u tome duboko ne štima. 
Policija ne može biti drukčija od vlasti i pravosuđa, a treba biti pošten pa reći da bi se sve te male grupe koje upadaju po džamijama i tjeraju ljude da se prijave za ratove u Siriji ili Libiji, mogle razbiti za 48 sati.Nekome očigledno odgovara da one postoje...
...da bi, kao zamjenik visokog predstavnika Robinson, cinično i zlobno mogli reći da BiH nije na pravoj strani u borbi protiv terorizma ili da se održava ravnoteža straha koja drži na vlasti one koji se svojim građanima ne bi bavili. Ali bi od njih uzimali harač.
Zmija, koju su neodgovornim ponašanjem uleme i tromošću policije pustili da ponovo ujede, jednom će ujesti i one koji je gaje u njedrima umjesto da joj otkinu glavu. 

Nema komentara:

Objavi komentar