expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 9. travnja 2015.

Incident uoči utakmice Drina-Sarajevo ZVORNIK Dragan Erkić Pauk napao 300 sarajevskih navijača i pocijepao zastavu s ljiljanima!

Navijač Drine Dragan Erkić, zvani Pauk, sukobio se sam sa oko 300 navijača Sarajeva, koji se nazivaju "Horde zla". Incident se dogodio jučer uoči utakmice koja se igrala u Zvorniku. Prema riječima očevidaca, kojima svjedoči i zabilježeni video snimak, Pauk se došetao do tribine sa protivničkim navijačima i poslije nekoliko verbalnih prepirki pokušao je da otme zastavu sa ljiljanima. Nije uspio da je skine, ali je pocijepao jedan dio i natjerao navijače Sarajeva da ostale zastave povuku sa tribine kako ne bi i njih dohvatio. Pokušao je da se tuče sa njima, ali obezbjeđenje je uspjelo da ga sklone od navijača Sarajeva tek nakon što su ga oni gađali stolicom. 


Pauk je poznat po incidentima još od 2003. godine. Prema pisanju Slobodne Bosne, on je jedan od najekstremnijih Srba na području Podrinja. Kako se navodi, član je četničkog Udruženja Ravna Gora iz Zvornika, čiji je član i Jovo Jović, koji je sudjelovao u strijeljanju civila nakon pada Srebrenice. U tekstu Slobodne Bosne se između ostalog navodi da se njihove kolege Tijomir Jasikovac i Darko Kurtuma sumnjiče za učešće u napadu na pripadnike stabilizacijskih snaga u naselju Cer kod Karakaja. Također, vjeruje se da Erkić predvodi terorističku organizaciju nazvanu Pauk.

/Avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar