expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 5. travnja 2015.

Supruga poginulog pilota Mehića: Moj Omer nikada nije pio!

Supruga pilota Omera Mehića, Slavica, otkako je izgubila supruga, koji je nastradao u padu helikoptera, spašavajući bebu iz Novog Pazara, rijetko kome otvara vrata svog stana u Novom Sadu.
Razočarana je izvještajem Vojne komisije o padu helikoptera, rekla je za beogradski Kurir.
Ona kaže da njen suprug nikada nije pio i da je živio za vojsku.
"Ne verujem u njega. Da je moj Omer stvarno bio pijan, kao što to kažu, zašto to nisu saopštili drugi dan posle tragedije, kada je završena obdukcija tela, nego sada posle više od dve nedelje. Zbog čega im je trebalo toliko vremena da kažu? Do juče heroj, a danas ispade on krivac za smrt svih u helikopteru."
Mehićeva udovica je naglasila kako se njen suprug strogo držao vojničkog režima.

"Moj Omer nije nikada konzumirao alkohol. To vam tvrdim. Tolike godine sam provela s njim u braku, valjda poznajem svoga muža. On je imao vojnički režim života - strogo je vodio računa i pazio šta jede, svaki dan je pešačio. Nekada je preterivao, pa sam ga ubeđivala da može da pojede nešto što je on izbegavao, ali ni to nije hteo da krši, a kamoli da pije alkohol", rekla je Slavica, dodajući da je sada sramno tako saopštiti jer mrtva usta ne govore.
Slavica je s Omerom provela, kako kaže, predivnih 18 godina braka, iz kojeg ima dva sina Davida (17) i Denisa (14).
"Evo vam samo jedan primer da on nije pio. Stariji sin David, koji je reprezentativac u odbojci, vratio se sa takmičenja iz Turske. Tada je doneo Omeru dva piva „efes“. To je bilo 4. marta. Omer ih je samo pogledao i stavio u frižider. Nije uzeo da ih popije, iako ih je doneo njegov miljenik. I dan-danas ta piva stoje. A ne da je pio na radnom mestu - govori Slavica, zastajući sa pričom. Razmišlja da li više išta da kaže. Očekivala je, priča ona, neki sumnjivi izveštaj, ali ovako nešto joj „ni u snu nije palo".
Izveštaj u kom se navodi da je u krvi pokojnog pilota Mehića pronađeno 0,68 odsto alkohola zaprepastio je i potpuno slomio njegovog sedamdesetdvogodišnjeg oca Ramiza i majku Fatimu.
Omerov otac takođe tvrdi da Omer nikada nije pio, kao i da je bio častan oficir, koji je bio svjestan koliko je njegov posao opasan i sa alkoholom se nikada ne bi igrao.

/Radiosarajevo.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar