expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 27. travnja 2015.

Nepotizam, kriminal i samovolja: Kako se zapošljava u Domu zdravlja Živinice

Uposlenici Doma zdravlja Živinice javnosti su uputili pismo u kojem tvrde da je u posljednjih nekoliko godina u tu ustanovu nezakonito zaposleno oko 70 osoba. U pismu se tvrdi da se, uglavnom, zapošljava bliža i dalja  rodbina aktuelnih političkih političara u Živinicama, članova Upravnog odbora Doma zdravlja, članova Općinskog vijeća itd.

Među spomenutim su, kako piše u pismu, lažni ratni vojni invalid, kafanski borac Nail Jusić koji je zaposlio brata, potom njegov rođa vijećnik i budući konzul u Istanbulu Began Muhić, vijećnikEsad Kitić je zaposlio svoju kćerku. Osim njih, u Dom zdravlja Živinice uhljebljeni su aktuelni vijećnici SDA Fahrudin Vejzović i Esed Zenunivić.


Nail Jusić zajedno sa direktorom Esedom Omerkićem je nezakonito zaposlio i suprugu vijećnikaJasmina Halilovića. 
Radnici su se u pismu požalili na represiju koju vrši svita okupljena oko Naila Jusića i da je njihovo pismo, stiglo u Vladu TK, kao i inspekciji i MUP-u TK, od kojih očekuju da putem nadležnih službi provjere njihove navode i jednom zauvijek stane ukraj nepotizmu, kriminalu i samovolji koji, kako navode, vladaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pismo zabrinutih uposlenika Doma zdravlja Živinice pročitajte ispod…
WP (1)
WP (2)
WP (3)
W4 (4)
WP5
/drmajba/

Nema komentara:

Objavi komentar