expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 12. travnja 2015.

Kakve povrede je Emir Spahić nanio zaštitaru? (VIDEO)

I četiri dana nakon incidenta koji se dogodio nakon utakmice četvrtinala Kupa Njemačke između Bayera i Bayerna, naš reprezentativac Emir Spahić i dalje je top tema njemačkih medija.



Allgemeine Zeitung podsjetio je da će se Spahićeva sudbina u Bayeru znati u ponedjeljak, kada će se službeno oglasiti klub.
Također, u tekstu posvećenom našem reprezentativcu naglašeno je da je Spahić zaštitaru izbio zube, da je ured tužioca u Kelnu pokrenuo istragu za teški fizički napad, a da će će bh. igrač u ponedjeljak morati očitovati i u DFB-u (Fudbalski savez Njemačke).
Bild je jučer objavio da će Bayer raskinuti ugovor sa Spahićem, a istovremeno navijači Apotekara na gostovanju kod Mainza transparentom na kojem je pisali “Emir, jedan od nas” dali su podršku iskusnom defanzivcu.
Za razliku od navijača, saigrači su okrenuli leđa Spahiću, čemu svjedoče i riječi Simona Rolfesa, kapitena tima iz Leverkusena.
– Osvojili smo bodove u Mainzu, a kao tim želimo sve najbolje našem zaštitaru. On je član porodice Bayer – kazao je Rolfes nakon utakmice.
Trener Roger Schmidt poručio je kako je Spahićev povratak u tim upitan.
Njemački mediji naglašavaju Emirovu srčanost i borbenost na terenu, objasnivši da u duelima ne štedi ni sebe ni protivnika, ali podsjećaju da je u aprilu prošle godine zbog pokazivanja srednjeg prsta kažnjen sa 15.000 eura.
/faktorba/

Nema komentara:

Objavi komentar