expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 30. travnja 2015.

Na ulazu u Tuzlu vijore se zastave militanata: ‘I bojte se Allaha!’


U četvrtak će u nadležnost Tužilaštva BiH poslije kriminalističke obrade biti predati Kasim Mehidići Avdulah Hasanović, uhapšeni nakon terorističkog napada Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je u ponedjeljak ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Na putu od Husina ka Šićkom brodu prema Tuzli pojavile su se zastave militantne grupe Kavkaski emirati, piše RSE. Mehidić i Hasanović biće predati nakon završetka kriminalističke obrade u SIPI, izjavio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić. Mehidić je uhapšen u Kalesiji gdje su pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli stambeni objekat i ostale prostorije koje je koristio. Traženi su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom Kaznenog zakona BiH “terorizam” i koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Prije njega je priveden Hasanović, koji je i ranije hapšen u akciji “Damask” zbog sumnje da je bio pripadnik “Islamske države”. Kako su izjavili brojni svjedoci, napadač na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić, u posljednja tri mjeseca, intenzivno se družio sa Hasanovićem.



U međuvremenu na putu od Husina ka Šićkom brodu prema Tuzli pojavile su se u četvrtak zastave militanatne gruope Kavkaski emirati, aktivne u Rusiji i bliske Al-Kaidi. Mještani ovog naselja javno su prije dva dana u otvorenom pismu pozvali nadležne institucije da uklone sva obilježja i zastave koje podsjećaju na ona pod kojim se na Bliskom istoku i sjevernoj Africi događaju veliki zločini.


Također mještani Husina kažu da se zastave i obilježja na ovon području nalaze već neko vrijeme te da u objektu pored mjesta gdje je postavljena žive pripadnici vehabijskog pokreta. I u tuzlanskom naselju Pasci prije par dana istaknuta je zastava s istim obilježjima. O tome tko je postavio zastavu i tko živi tu u četvrtak nam od mještana koje smo sreli nitko nije želio odgovoriti. U srijedu je u selu Karakaj kod Zvornika u prisustvu oko 2.000 ljudi sahranjen ubijeni policajac Dragan Đurić. Sahranu su osiguravale brojne policijske snage. Ranjeni policajac Željko Gajić nakon bolnice oporavak nastavlja kod kuće, dok drugi ranjeni policajac Stevo Milovanović i dalje ostaje u Opštoj bolnici u Zvorniku.


/tuzla danas.info/

Nema komentara:

Objavi komentar