expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 28. travnja 2015.

SUŽIVOT JE MOGUĆ (Ne)očekivano? Evo šta bosanski Srbi poručuju nakon napada u Zvorniku

Nakon što je Nerdin Ibrić u Zvorniku ubio policajca, prije nego što je izgubio život, bezbjedonosna situacija u Bosni i Hercegovini je narušena.
Međutim, iako mnogo glasnije u posljednje vrijeme čujemo govor mržnje, postoji i druga, razumnija strana.
Ovo su samo neki od komentara bosanskih Srba na dešavanja od sinoć.


Dragoje Vlahović:
Ubiti nekoga za rad vjere je bolesno. To rade sektaši, a ne vjernici. Nadam se da tako misle i braća Muslimani, jer u suprotnom smo svi mi u velikom problemu. Rat i mržnja nikome dobro nisu donijeli, osim političarima. To najbolje znaju oni koji su ga preživjeli. Bosna je jedna divna zemlja i mislim da tamo svi možete da živite kao nekada, srećno i u slozi. Ne treba dirati stare rane, od prošlosti se ne živi, treba se okrenuti boljoj budućnosti, a ta budućnost zavisi od vas samih.


Duško Cvijanović 
Mladi ljudi ne znaju šta će od života, najveći krivac je država.

Milenko Stambolić 
Ne dozvolimo da nas pojedinci zavade jer će samo pojednci imati korist od toga svi smo mi jedno i kome je do rata neka mu je rat u kući.

Boško Bobić
Pa eto, dočekali smo promjene, novu bolju budućnost! Socijalizam, Bratstvo i Jedinstvo nam nije odgovaralo! Svi smo htjeli rat, revoluciju, da srusimo Jugoslaviju! Dobili smo taj rat, koji nam je donjeo kapitalizam i vjerske podjele! Uživajmo sada u tome! Mrzimo se, ubijajmo se, u ime vjera,jer to je dozvoljeno, pa demokracija je vjerskokapitalistička? Nikada vise one sloge i ljubavi među narodima Bosne, kao sta je bila, jer vjere i vjerske vođe su posijali sjeme zla, sjeme mržje među nama! Sta se vise vjerski dijelimo i mrzimo to oni lakse vladaju! I tako već stolječima! Dokazano je da u ime vjera i vjerskih ratova do sada u svijetu ima vise od osam miliona žrtava, i ko zna koliko jos u budućnosti?

Zbog jednog ubice , ne smemo osuditi celu naciju i svoje komsije Bosnjake , uvek se desavalo tragicni slucajeva sa obe strane , namerno ili nenamerno ucinjenih ali to nas nesme zavaditi ni slucajno , moramo biti kompaktni sa komsijama Bosnjacima i u inat ne dozvoliti da opet neko manipulise sa narodom od obe strane . Da kazem oprostite to , pa Bosnjaci nisu nista ni skrivili da oprastamo , skrivio je samo jedan covek ,svesno ili nesvesno . Nedajte da nas zavadi vise niko i nikada !


/noviba/

Nema komentara:

Objavi komentar