expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 12. travnja 2015.

SDP: Najavljena rezolucija SNSD-a direktna prijetnja miru u BiH

Socijaldemokratska partija BiH oštro je osudila izjavu Nebojše Radmanovića, predsjednika Izvršnog odbora SNSD-a kojom najavljuje da će na stranačkom saboru krajem aprila biti donesena takozvana "rezolucija o slobodnoj i samostalnoj RS, koja označava krajnji cilj naroda u RS i spremnost stranke da predvodi narod na tom putu“.

 Eventualnim donošenjem ove rezolucije, SNSD svjesno dodatno otežava ionako teško stanje u zemlji s isključivim ciljem dalje destabilizacije i rušenja Bosne i Hercegovine. Također, ovim činom SNSD se dodatno odlučuje na samoizolaciju, jer s takvim partijama nikakva saradnja nije moguća. Imajući u vidu pokušaje narušavanja stabilnosti i u drugim dijelovima naše zemlje, koji su posebno eskalirali u posljednjih mjesec dana, ne bi nas iznenadilo da postoji i određena sinhronizacija događaja s ciljem održavanja stalne napetosti i straha, kako bi se očuvale stečene privilegije i interesi pojedinih političkih elita – navodi se u saopćenju SDP-a BiH.
SDPBiH pozdravlja i reakciju Ureda visokog predstavnika u BiH koji je konačno jasno stavio do znanja “da takva rezolucija narušava osnove Dejtonskog mirovnog sporazuma i da neće proći nekažnjeno, iako je OHR trebao reagirati i ranije, kad su zastupnici SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH svojim nedolaskom blokirali rad ove državne institucije i time svjesno blokirali uspostavu vlasti na državnom nivou“.
– Najavljena rezolucija je direktna prijetnja miru i stabilnosti u našoj zemlji, te SDPBiH jasno poručuje da će se svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti bilo kakvom pokušaju ugrožavanja integriteta i teritorijalnog suvereniteta BiH – saopćeno je iz Centra za informisanje SDPBiH.
/faktorba/

Nema komentara:

Objavi komentar