expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 3. rujna 2017.

SRAMNO: "VIP loža" za državnike na bajram-namazu u Begovoj džamiji




Centralna bajramska svečanost održana  u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu svakog muslimanskog praznika okupi na hiljade vjernika na klanjanju bajram-namaza. Unutrašnji dio džamije ispuni veliki broj vjernika, pa se klanja i u haremu, te starogradskoj šetnici ispred džamije. Ovog puta u džamiji samo su određeni imali priliku klanjati u prvim safovima i tako što su bili "pregrađeni". Naime, prvi safovi bili su rezervisani i namijenjeni samo za državne zvaničnike.

Fotografije na kojima se vidi takozvana "VIP loža" brzo se, nakon televizijskog prijenosa na državnom emiteru, proširile društvenim mrežama.
Komentari građana uglavnom su negativni i odnose se na "organizatore" koji su postavili pregradu (Islamska zajednica BiH), te kritike članu Predsjedništva BiH i predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, Denisu Zvizdiću i drugim zvaničnicima kojima je jedino bilo "dozvoljeno" da sjede u "VIP loži" džamije.


/cwbih/bnn.ba/

2 komentara:

  1. Oni misle da ce i kod Boga imati zasebna njesta,e varaju se,kod Boga nema privilegija, svima po zasluzi.

    OdgovoriIzbriši
  2. ko još vjeruje u boga?pa da vjeruju oni bi se bojali za svoje cinjenje ,ovo je sve samo gluma i dio svakodnevnog posla.Läz7,uradu,ubijaju,itd....sve ono sto vjera ne dozvoljava pa ti sad vidi

    OdgovoriIzbriši