expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 16. rujna 2017.

Poznate cijene i datum prodaje ulaznica za meč protiv Belgije



Jednu od najvažnijih utkmica u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, naša reprezentacija igra protiv selekcije Belgije na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, 07. 10. 2017. godine u 18:00 sati.
Za ovaj susret definisane su posebne organizacione procedure i bezbjedonosne mjere, sa aktivnostima koje jasno i nedvosmisleno preciziraju plan prodaje i distribucije ulaznica.
Za ovu utakmicu vlada ogromno interesovanje navijača, koji bi svojim prisustvom željeli podržati Zmajeve u važnoj utakmici.
NS/FS BiH je do sada primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za ovu utakmicu i izvjesno je da će kapacitet stadiona „Grbavica“ biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače. Zbog ograničenog kapaciteta stadiona, kao i obaveznih sigurnosnih procedura koje nalažu FIFA i UEFA, biće štampano 10.300 ulaznica za prodaju, a cijene su sljedeće:
30 KM (tribina SJEVER), 30 KM (tribina ISTOK), 20 KM (tribina JUG)
U skladu sa ograničenim kapacitetom stadiona „Grbavica“, te bezbjedonosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, kao i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu biće izvršena na sljedeći način:



  • Prodaja 5.000 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“.
  • Kako bi se spriječila manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definisani su sljedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:
  • Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,
  • Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,
  • Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,
  • Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja,
  • NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,
  • Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 25.09.2017. godine u 09:00 sati.
Neposredna prodaja 4.880 ulaznica rezervisana je za potrebe NS/FS BiH, u skladu sa Pravilnikom o ulaznicama koji je usvojio Izvršni odbor NS/FS BiH, za navedene kategorije:
a. Igrači „A“ reprezentacije
b. Stručni štab „A“ reprezentacije
c. Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH
d. Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
e. Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
f. Klubovi Premijer lige BiH
g. Članovi organa i tijela NS/FS BiH
h. Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
i. Sponzori i partneri NS/FS BIH
j. Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
k. Administracija NS/FS BiH
Shodno utvrđenim FIFA i UEFA pravilima o broju ulaznica za gostujuće navijače, Fudbalskom savezu Belgije pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu SJEVER i 125 za tribinu ZAPAD. Prodaju ulaznica FS Belgije će organizovati za svoje navijače u skladu sa internim propisima.
Na ovaj način NS/FS BiH nastoji omogućiti transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, naravno u skladu sa realnim mogućnostima.
Molimo sve navijače reprezentacije BiH da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupovine ulaznica. Istovremeno, ih pozivamo, da budu na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu i svojom podrškom te fer i sportskim navijanjem daju svoj doprinos pobjedi koja se nameće kao imperativ, ali izraze i poštovanje prema svim akterima utakmice.


/cwbih/bhfudbalba/

Nema komentara:

Objavi komentar