expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Lijepa priča subotom: Nakon promjene imena Trga maršala Tita, vratili se svi Hrvati iz Njemačke i Irske



Ni nepunih tjedan dana od zamjene ploča na trgu čije je ime svaki pravi domoljub godinama izgovorao s posvemašnim gnušanjem, svi iseljeni Hrvati vratili su se svojim kućama.
Na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, kao i u zračnoj luci Franjo Tuđman, sreli smo tako nepreglednu kolonu povratnika. Jednog od njih zamolili smo i za komentar.
– Ne mogu vam opisati koliko smo sretni! Čim sam prije tjedan dana čuo da će se ime trga tog prokletnika konačno promijeniti, rekao sam ženi da pakira kofere i da se vraćamo jer je najvažniji problem u državi napokon riješen. Još ne znamo što ćemo točno raditi, ali za prvu ruku smjestit ćemo se u šator nasred trga i minimalno iduće dvije-tri godine živjeti isključivo od gledanja te nove ploče prekrasnog imena – izjavio je jedan od mnogobrojnih povratnika koji nas je zamolio za anonimnost.
A prema pisanju uglednog The Economista, blagotvoran učinak promjene imena trga osjetilo je i naše gospodarstvo. Procjene stranih stručnjaka govore da će BDP u ovom kvartalu biti veći čak za 17% od onog prijašnjeg.
No, promjena imena ploče nije bila samo krucijalni kotač zamašnjak gospodarskog uzleta, već je nemjerljivo pogodovala i 320 000 blokiranih građana, kojima je napokon pao veliki teret s leđa.


– Ma ne mogu bit sretniji nego što jesam! Lako za blokirani račun, al noćima nisam mogao spavat zbog imena tog trga. Sva sreća da je to konačno riješeno i da sad u miru mogu kopat po kantama za smeće znajući da to radim na najljepšem trgu s najljepšim imenom, a ne imenom tog zločinca i barabe – rekao nam je Denis Pašalić, još jedan u nepreglednom nizu presretnih građana, i usput nam se povjerio da se pored omiljenog trga, ogrnut trobojnicom, svako jutro za potrebe Instagrama mora fotografirati barem 167 puta, jer se u suprotnom osjeća kao da izdaje voljenu domovinu.
S njegovim mišljenjem, prema posljednjem istraživanju CRO demoskopa, složilo se i 99% ostalih anketiranih građana koji smatraju da zemlja napokon ide u dobrom smjeru, a onih preostalih 1% smatra da je potrebna još samo lustracija kako bi život u Hrvatskoj i službeno postao u potpunosti savršen.


/cwbih/kleptokracija.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar