expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 13. rujna 2017.

Haos u Banjaluci: Policija intervenisala u Narodnoj skupštini

Napeto u Banjaluci

Pravi haos nastao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je grupa nezadovoljnih članova opozicije pokušala nasilno ući na sjednicu NS na koju im je ulaz bio zabranjen.
Sama odluka o zabrani je izvan svakog zakona i samim tim je bunt opozicionara bio opravdan i utemeljen. Ali policija je napunila zgradu Skupštine i spriječila njihov ulazak.
Postavlja se pitanje da li je tako izgubljen kvorum za održavanje sjednice, ali to u ovom momentu i nije toliko važno, barem ne kao činjenica da je, nezvanično, nakon svega Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, napustio BiH.
Ne zna se gdje je otišao, ali pretpostavlja se da je otišao na konsultacije u Srbiju pa će se uskoro vratiti u Banjaluku jer je situacija potpuno izmakla kontroli.

KLIK NA POGLEDAJTE VIDEO DA BI VIDJELI ...
POGLEDAJTE VIDEO !!!!
POGLEDAJTE VIDEO !!!!



Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić rekao je da su neki opozicioni poslanici na društvenim mrežama pozivali na prekid zasjedanja, nasilje i neke druge scenarije.

Međutim, dok je, kazao je, većine u RS-u, Skupština će raditi.

”Plan opstrukcije neće uspjeti, istrpjet ćemo sve uvrede, podmetanje, pozivanje na nasilje i ostat ćemo dostojanstveni, ali smo spremni da budemo odlučni u svom djelovanju. Ovaj parlament neće proći kao onaj u Makedoniji, Sarajevu gdje su se raspale skupštinske većine. Ostat će stabilan i radit će, a RS ničim neće biti dovedena u pitanje”, kategoričan je Stevandić.
Na ove tvrdnje odgovorio je poslanik NDP-a Dragan Čavić, naglasivši da će vladajući “do kraja dana shvatiti da neće više moći da se radi kao do sada“.
Ispred zgrade Narodne skupštine nalazi se veliki broj pripadnika policije, očito je pred ovih gradom i ovom institucijom duga noć.

/cwbih/dijasporanet/

Nema komentara:

Objavi komentar