expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 27. rujna 2017.

EKSKLUZIVNO: Zbog ove žene jučer se raspala vladajuća većina u Federalnom parlamentu!



Na takav ishod sjednice već na početku je upozorila zastupnica  SBiH Azra Hadžiahmetović, koja je za govornicom kazala da pouzdano zna da sjednice neće biti i da dnevni red neće biti usvojen. 

- Jutros od 10 sati znam da sjednice neće biti i od tada čekam da proglasite kraj. To znaju i gotovo svi prisutni zastupnici jer bez glasova SBB-a uz protivljenje opozicije jasno je da dnevni red neće biti usvojen. Zato nam skratite muku – poručila je Hadžiahmetović.

Upravo to se i desilo - prilikom glasanja o dnevnom redu zastupnici vladajućeg SBB-a glasali su protiv predloženog dnevnog reda i sjednica, čije sazivanje košta desetine hiljada KM, okončana je u trenutku kada je tek trebala početi s radom.

Zastupnica Azra Hadžiahmetović javno je kazala ono što su svi u dvorani znali – zastupnici SBB-a neće glasati za dnevni red po izravnom nalogu svog stranačkog šefa Fahrudina Radončića, koji je odlučio blokirati rad najvišeg zakonodavnog tijela Federacije BiH u znak odmazde što je nekoliko dana ranije propao njegov plan da na izmišljenu šefovsku poziciju u Sarajevskom aerodromu imenuje stranačku aktivisticu, Mersihu Slipičević.

Radončić je definitivno odustao od namjere da Mersihu Slipičević uhljebi u Razvojnoj banci FBiH, gdje je početkom godine imenovana za v.d. člana Nadzornog odbora, s krajnjom ambicijom da preuzme poziciju izvršnog direktora. No, plan je propao jer je ustanovljeno da je Mersiha Slipičević u sukobu interesa – naprosto je nespojivo da konkuriše na direktorsko mjesto u instituciji čiji je član Nadzornog odbora.

Nakon fijaska u Razvojnoj banci, Radončić je za nezbrinutu Mersihu Slipičević pokušao pronaći odgovarajuće mjesto u državnom preduzeću Sarajevski aerodrom gdje su plaće čak i veće nego u Razvojnoj banci.

Kako direktor Aerodroma, Armin Kajmaković, također iz SBB-a, nije imao slobodno ni jedno radno mjesto koje bi odgovaralo prohtjevima Mersihe Slipičević, odlučio je promijeniti sistematizaciju radnih mjesta i praktično izmisliti poziciju za za stranačku kolegicu.

No, Kajmakovićev prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta nije prihvaćen na sjednici Nadzornog odbora Sarajevskog aerodroma, pa je propala i cijela akcija zbrinjavanja Radončićeve miljenice Mersihe Slipičević.

Radončić je svoju frustraciju odlučio kompenzirati tako što će do daljnjeg blokirati rad Federalnog parlamenta u kome od jučer ne postoji parlamentarna većina.

Nesuđena šefica posebnog odjeljenja na Sarajevskom aerodromu, Mersiha Slipičević, inače je poslovnu karijeru započela u zlatari Radončićevog ortaka i prijatelja, Nasera Keljmendija!



/cwbih/slobodna-bosna/

Nema komentara:

Objavi komentar