expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 19. rujna 2017.

NOVI MASAKR U NJEMAČKOJ: BOSANAC UBIO NEKOLIKO LJUDI, POLICIJA NA NOGAMA.



Strašne vijesti stižu nam iz Njemačke. Naime, Dražen Dakić iz Bosanske Gradiške koji već dugo vremena živi i radi u Njemačkoj, ubio je tri osobe među kojima je i njegov šestogodišni sin.

Proteklih dana o ovom događaju se mnogo špekulisali, ali sada su informacije potvrđene i iz njemačke policije. Dakić je u četvrtak oko 21.30h u kući u Villingendorfu ubio muškarca (34), ženu (29) i dječaka (6).

Jedna žena se uspjela spasiti. Pobjegla je iz kuće kad je Dakić počeo pucati. Prema prvim informacijama riječ je o majci djeteta i bivšoj partnerki ubice iz Bosanske Gradiške koji se nakon svog čina dao u bijeg i još uvijek je u bjekstvu.

PANIKA

Muškarac i dijete su bili mrtvi kada je došla hitna pomoć. Žena je umrla dok su joj liječnici pokušavali pomoći. Nažalost ozljede su bile preteške. Dijete koje je Dražen ubio bio je njegov sin.
Dražen ima tamnu, kratku kosu, smeđe oči, tanke usne. Visok je 1,77 metara i kad je pobjegao na sebi je imao crnu jaknu. Navodno je pobjegao u Seat Ibizi. U toku je velika akcija, a Dražena traži 50 policajaca. Traži ga i helikopter. Na autocesti se kontroliraju vozila.

Villingendorf je mjesto u kojem živi 3500 ljudi. Tokom proteklih nekoliko noći je bilo vrlo napeto. Policija se bojala da je Dakić u blizini pa su mještane upozorili da ne izlaze iz svojih domova, piše Bild. Policija se boji da je Dakić naoružan.
Banjaluke Nezavisne novine su objavile i kraći intervju s bratom Dražena Dakića koji i dalje živi u Bosni i Hercegovini. Rekao je da je Dražen imao psihičkih problema, da nije mogao spavati i da je pio mnogo lijekova.
/cwbih/bhdijaspora.net/

Nema komentara:

Objavi komentar