expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 15. rujna 2017.

Hrvatska predsjednica smjenjuje Domazeta Lošu



Bivši hrvatski admiral i član predsjednicinog Vijeća za domovinsku sigurnost Davor Domazet Lošo bit će smijenjen zbog izjave da bi 'hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani'.



Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović večeras će penzionisanog admirala Davora Domazeta Lošu razriješiti članstva u njenom Vijeću za domovinsku sigurnost zbog izjave kako bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani". 
"Čim sletim večeras, potpisat ću razrješenje Domazeta Loše", rekla je predsjednica novinarima na Malti, gdje boravi na sastanku tzv. grupe Arrailos, koja okuplja šefove država članica EU-a bez izvršnih ovlasti. 

Neprihvatljive izjave

"Poštujem njegov ratni put, no njegove su posljednje izjave potpuno neprihvatljive, neodgovorne i raspiruju stanje među državama koje zahtijeva racionalno i odgovorno ponašanje, a ne izazivanje incidenata", rekla je Grabar-Kitarović
Komentarišući odnose sa Slovenijom, umirovljeni admiral rekao je da je "u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske. Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može se odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više."
Dodao je i da bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani".
/cwbih/ Agencije/

Nema komentara:

Objavi komentar