expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 13. ožujka 2015.

Završena sjednica Predsjedništva SDA: Potvrđena imena ministara

Nakon sjednice novinarima se obratio Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, te je rekao nakon što se postigao konačan dogovor u vezi sa formiranjem Vlade FBiH da se sada može krenuti u konačno uspostavljanje rada Vlade i Vijeća mistara te da očekuje da bi se to moglo završiti u toku sljedeće sedmice, eventualno do kraja mjeseca.





Predsjedništvo je potvrdilo imena, odnosno prijedloge za ministre koji su ranije tokom dana utvrđeni na Kadrovskoj komisiji stranke, o čemu smo ranije tokom dana pisali.
Imena su potvrđena gotovo jednoglasno, odnosno samo jedan član Predsjedništva je prilikom glasanja bio suzdržan u vezi s kandidatima za Vijeće ministara, a imena kandidata za Vladu FBiH su jednoglasno podržana.

Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije je završena nešto prije 17 sati. Na sjednici se odlučivalo o imenima budućih ministara u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH.


Što se tiče kandidata za Ministarstvo poduzetništva i obrta te Ministarstvo nauke i obrazovanja, o tome će u SDA donijeti odluku u naredna dva dana. SDA i DF se također trebaju dogovoriti u vezi s kandidatom za ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH.
– Stiče se dojam u javnosti da je SDA prošla loše prilikom raspodjele pozicija, ali to nije tako – rekao je Izetbegović.
Naveo je primjer da je SDA imala ministarsrtvo manje u Vijeću ministara u vrijeme kada ga je vodio Adnan Terzić, pa i to da je SDA imala manje ministarstava u Vladi FBiH kada ju je predvodio Nedžad Branković.
/faktor/

Nema komentara:

Objavi komentar