expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 1. ožujka 2015.

Chelsea osvojio Capital One Cup

Nogometaši Chelseaja pamtit će ovu utakmicu i po tome jer im je ovo prvo od posljednjih šest finala na kojem nisu primili gol
Chelsea je 2:0 pobijedio Tottenham u finalu Liga kupa i tako osvojio prvi trofej u 2015. godini. Isti su se protivnici sastali u finalu Liga kupa 2008. godine, tad su nakon produžetka slavili spursi golom Woodgatea u 99. minuti utakmice i plavi su se tako “slatko” osvetili…
Obe ekipe nisu baš “nakrcane” pobjedama zadnjih sedmica, Chelsea je na posljednjih pet utakmica ubilježila dvije pobjede i tri remija, dok je Tottenham na dva remija, dva poraza i pobjedi.

Prvu veliku priliku imao je Christian Eriksen kada je opalio “bombu” s velike udaljenosti. Iz slobodnog udarca, s nekih 20 metara, zatresao je okvir gola!
U 45. minuti, kada se činilo da će obe ekipe lagano prema svlačionici, dogodio se veliki peh za “goste” na Wembleyju. John Terry primio je loptu u šesnaestercu, snažno je pucao, ali lopta je pogodila nekog i promijenila smjer, te je prevarila golmana spursa. Bio je to prvi udarac plavih u okvir gola na utakmici.
Cesc Fàbregas pokušao je “škaricama” u 51. minuti, no njegov pokušaj uz desnu stativu zaustavio je Hugo Lloris.
Pritisak plavih isplatio se nekoliko minuta kasnije, jer je Diego Costa povisio rezultat na 2:0. Diego Costa pucao je u pravcu gola spursa, no na kraju je upisan autogol – Kylea Walkera.
U zadnjih deset minuta stisnuli su bijeli, ali obrana plavih sjajno je zaključila utakmicu i tako dočekala svoj prvi trofej u 2015. godini, odnosno ukupno peti osvojeni Liga kup u istoriji, piše Goal.com.
Nogometaši Chelseaja pamtit će ovu utakmicu i po tome jer im je ovo prvo od posljednjih šest finala na kojem nisu primili gol.
Posljednja utakmica Tottenhama i Chelseaja bila je pravi festival golova, spursi su na svom White Hart Laneu slavili 5:3, a dva susreta prije tog je dobio Chelsea (3:0, 4:0).
/fokus/

Nema komentara:

Objavi komentar