expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

NOVA PRAVILA: Od sada će vam Facebook brisati ove fotografije

Priznajte da ste i vi barem jednom rekli kako vas nerviraju neka Facebook pravila. Ali moramo ih se pridržavati. Recimo, Facebook ne dozvoljava korištenje npr. umjetničkih imena pa korisnici moraju koristiti pravo ime i prezime.

Kompanija Marka Zuckerberga je sada objavila detaljne informacije o sadržaju koji je zabranje i koji će se, ako ga korisnici budu objavljivali, brisati.



Recimo, nova pravila zabranjuju ‘opasne organizacije’, te nude dodatna objašnjenja koja vrsta golotinje nije dozvoljena. Do sada korisnicima nije bilo jasno kakva je Facebookova politika o zlostavljanju i terorizmu. Sada iz Facebooka jasno poručuju da neće tolerisati terorističke organizacije i njihove članove, neće dopustiti ni podršku i hvaljenje takvih grupe, njihovih šefova i akcija.
A sada malo o golotinji. Facebook je ubuduće brisati fotke na kojima se vide ‘potpuno izložene stražnjice, te one ženskih grudi ako se na njima vide bradavice’, osim ako se ne radi o obrazovnom ili satiričnom sadržaju.
Facebook zabranjuje i fotografije na kojima se degradiraju pojedinci, te videozapise fizičkog zlostavljanja čiji je cilj posramiti žrtve, kriminalne aktivnosti, njihovo veličanje i hvaljenje, a zabranjeno je i samopovrjeđivanje.
/itportal/

Nema komentara:

Objavi komentar