expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 24. ožujka 2015.

Ovo se čekalo! Želim nositi dres reprezentacije BiH!

Aldin Fatić mladi fudbaler švicarskog „Grasshoppera“ je samo jedan u nizu mladića porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji svoje fudbalsko umijeće usavršavaju u nekoj od liga Evrope.
Od svoje desete godine je član GC-a inače najtrofejnijeg kluba u Švicarskoj. Veliku potporu u dosadašnjem razvoju ističe da duguje svojim roditeljima, čiju je podršku imao uvijek. Mladi Fatić koji je visok 187 cm igra na poziciji štopera, a fudbalski analitičari u Švicarskoj ga opisuju kao jednog od najperspektivnijih fudbalera ove zemlje.


Istakao je kako je jako zadovoljan uslovima koje nudi njegov klub, sa kojim je prošle sezone osvojio nacionalno prvenstvo. „Išao sam ekipom u Manchester na svjetsko finale „Nike Premier“ kupa i tamo smo ušli među prvih deset ekipa“, rekao je Fatić za Nogolopta.com.
U nastavku sezone u planu mi je da osvojim prvenstvo, kup i da napredujem i da budem bolji“, odgovorio nam je Ajdin na naše pitanje o njegovim planovima za nastavak sezone.

Fatić je inače porijeklom iz Hrustova kod Sanskog Mosta, a nedavno je bio pozvan na trening kamp reprezentacije održanog u Zenici, na koji se nije mogao odazvati radi bizarnog postupka njegovog kluba koji ga nije obavjestio o tome.

„Nisam bio na trening kampu zato što me klub nije obavjestio o tom pozivu“, poručio je Aldin za Nogoloptu . Upitan da li se nada da će u budućnosti nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, kratko nam je odgovorio:“Nadam se“.

/zmajevibih7/

Nema komentara:

Objavi komentar