expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 5. ožujka 2015.

Snijeg u martu "iznenadio" sve, haos širom BiH

Za područje BiH upaljen je crveni i narandžasti meteoalarm. Vrijeme je potencijalno opasno za stanovništvo.

Na pragu proljeća snijeg je napravio haos. Otežano je saobraćanje širom BiH, ekipe zimske službe su na terenu, ali je teško stići čistiti sva područja zbog brzine kojom pada snijeg. Otežan je saobraćaj. Na putnim pravcima Livno-Šujica, Glamoč- Mlinište, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo potpuno je obustavljen saobraćaj. Na dionici puta Sarajevo-Konjic obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila dok putnička saobraćaju otežano. Na Bradini je izuzetno teška situacija.

Zbog opasnosti - i dalje se upozorava na dionice u višim planinskim predjelima - dodatne poteškoće vozačima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.  


Vodostaji u rijekama širom BiH su povećani, ali stanje nije alarmantno – još uvijek. Oko 50 sela na području Sokoca je bez električne energije. U prekidu je snabdijevanje električnom energijom na potezu od Rakovice do Ustikoline. Ekipe su na terenu i popravljaju kvarove. Aktivirana su klizišta u osjetljiovim područjima pogođenim poplavama. Na planinama postoji opasnost od aktiviranja lavina. 

Iz svih operativnih centara i službi koje su na terenu, topla preporuka svima da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

/N1/

Nema komentara:

Objavi komentar