expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Sprečite kvarenje vida i bolesti očiju uz ovaj napitak

Šta možete da uradite kako biste zaštitili oči? Saznajte više o hrani koji koja će vam pomoći da zaštitite svoje oči i zadržite svoj vid u odličnom stanju.
Ključni vitamini i hranljive materije koji pomažu da vam oči ostanu zdrave
Vitamini
Nedostatak vitamina može da izazove probleme za noćno osmatranje i poveća rizik od makularne degeneracije i katarakte. Vitamini su važni ne samo za oči, već i za srce, bubrege, pluća, kosti i opšte stanje imuniteta.
Najbolji izvori su govedina ili pileća džigerica, riblje ulje, mleko i jaja. Indirektno, vaše telo može da dobije vitamin A od  povrća i voća.
Sa vitaminom A morate biti oprezni da ga ne konzumirate previše, jer unošenje prekomerne količine, može biti štetno. Ako unesete više od 2.800 mikrograma dnevno, možete razviti Vitamin A toksičnost, koja se manifestuje glavoboljom, vrtoglavicom, bolovima u zglobovima i promenama na koži.
Preporučeni dnevni unos je 600 mikrograma vitamina A dobijenog iz raznovrsne ishrane biljnih i životinjskih namirnica.

Naš vid je od vitalnog značaja za zdrav, samostalan i ispunjen život. Ipak, sve više  ljudi doživljava različite probleme, uključujući očnu kataraktu, makularnu degeneraciju i dijabetesnu retinopatiju (vodeći uzrok slepila).
/webtribune/

Nema komentara:

Objavi komentar