expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 23. prosinca 2015.

Vozni park MUP-a TK bogatiji za 33 automobila i 4 kombi vozila




Svečana primopredaja, vrijeme i realizacija PROJEKTA Vlade, skupštine Tuzlanskog kantona i upornosti resornog ministarstva na čijem celu JE Ministar mr.Husein Topčagić, izvršena JE danas u postoru Ministarstva.

wpid-wp-1450883325199.jpg

Na ovaj način su službenici Ministarstva unutrašnjih poslova od danas opremljeniji za ukupno 37 vozila. „Posmatrajući ovu investiciju jasno nam je da je sigurnost s jedne strane jako skupa, a s druge strane, ona je za naše građane neprocjenjiva. Upotreba novih vozila sigurno će doprinijeti spremnosti naših službenika da pravovremeno odgovore na izazove koji se pred njih budu stavaljali“, rekao je u svom obraćanju ministar Husein Topčagić.

wpid-wp-1450883329169.jpg

Prisutnim službenicima policije, gostima i predstavnicima medije su se još obratili i premijer TK-a Bego Gutić kao i policijski komesar Fadil Šljivić. U svom obraćanju komesar Fadil Šljivić se zahvalio Skupštini i Vladi TK-a što su omogućile ovu historijsku i do sada najveću kapitalnu investiciju u opremanju policije, čime se nivo operativnosti Uprave policije podiže na još veću razinu.



Stanje i uslovi prostora i sredstava s kojima naša policija radi nisu na zadovoljavajućem nivou, i u skladu sa standardima koji ovu oblast uređuju. Ovo je prva faza projekta opremanja policije Tuzlanskog kantona, kojeg će Vlada nastaviti već u narednoj godini i za što smo već predvidjeli značajna sredstva u Budžetu za 2016. godinu“, rekao je premijer Bego Gutić i dodao da je ulaganje u policije direktno ulaganje u sigurnost svih građana Tuzlanskog kantona.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su i predsjednik Skupštine TK-a  Senad Alić, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.




Nema komentara:

Objavi komentar