expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 18. prosinca 2015.

RUSI OTVORILI CRNU KUTIJU: Oboreni suhoj nije ušao u turski vazdušni prostor (VIDEO)


Let oborenog ruskog bombardera trajao samo 40 minuta, prvi dokazi iz crne kutije biće objavljeni u ponedeljak 21. decembra.
Crna kutija iz oborenog suhoja dokazuje da su Turci oborili taj ruski avion nad Sirijom, rekli su jutros vojni zvaničnici na brifingu u Ministarstvu odbrane Rusije pošto su stručnjaci pred novinarima otvorili kutiju.






Prvi dokazi iz crne kutije ruskog Su-24 kog je turska vojska oborila nad Sirijom biće izneti javnosti 21. decembra, kažu u MO Rusije. Međutim, tri od osam čipova u crnoj kutiji su uništeni, dodaju.

"Pozvali smo 14 stranih stručnjaka da nam pomognu da dekodiranje bude transparentno. Međutim, poziv su prihvatili samo stručnjaci iz Kine i Velike Britanije, ostali su odbili da dođu. Poziv su prihvatili i predstavnici SAD", rekao je Sergej Dronov, zamenik komandanta Vazdušno-svemirskih snaga Ruske Federacije.
Oboreni ruski borbeni avion Su-24 nije ni na koji način predstavljao pretnju Turskoj i njenim građanima", dodao je Dronov između ostalog.
I Sirija potvrdila da ruski Su-24 tog kobnog 24. novembra nije prešao iz Sirije u Tursku.
"Informacije ruskog MO o situaciji u vazdušnom prostoru Sirije još nije odbacila nijedna zemlja, pa ni Turska", kaže Dronov.
"U ovom trenutku možemo da kažemo da raspolažemo svim neophodnim informacijama za naše tvrdnje: imamo dokaz da ruski Su-24 nije narušio turski vazdušni prostor", rekao je on
Let oborenog ruskog suhoja trajao je 40 minuta, kažu u MO Rusije
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Turska zabola Rusiji nož u leđa kad je oborila suhoj, a u više navrata rekao je da je to bio akt izrazitog neprijateljstva.
Rusija je zbog svega uvela niz sankcija protiv Turske, a najnovija je zabrana ruskim firmama da zapošljavaju turske građane i stupiće na snagu 1. januara 2016. godine

(Sputnjik)

Nema komentara:

Objavi komentar