expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 12. prosinca 2015.

Lijep gest u vremenu kada mnogi pozivaju na mržnju prema muslimanima IZNENADILA MUSLIMANE Kršćanka ostavila pismo na džamiji u Americi: Divim vam se zbog posvećenosti vjeri! -

Pismo nepoznate kršćanke koje je zalijepila na vratima džamije u Scottsdaleu u Arizoni izazvalo je oduševljenje u američkoj javnosti.

U vremenu kada je povećan broji demonstracija i napada na muslimane, kada predsjednički kandidat Donald Trump izriče izjave koje neodoljivo podsjećaju na način na koji su nacisti govorili o Jevrejima, pismo nepoznate žene značilo je mnogo za muslimansku zajednicu u Scottsdaleu.

"Danas vam izražavam zahvalnost zbog onoga što ste, činite me boljom osobom. Ja sam jedna žena, američka kršćanka, ali mislim da su oni koji u medijima daju radikalne izjave, a tvrde da su kršćani, zaboravili suštinu kršćanstva", navodi se u pismu.


pismo
Žena dodaje da se divi toj zajednici muslimana zbog posvećenosti svojoj vjeri, te da je nečuveno što moraju objašnjavati i braniti svoju vjeru.
Između ostalog, kaže da je nemoguće da terorističke organizacije poput ISIL-a pobijede jer nikada ne mogu osvojiti njenu dušu.

"Odbijam da se bojim svojih Amerikanaca, bilo da su muslimani, kršćani, jevreji, ateisti, homoseksualci, crni, smeđi, bijeli i tako dalje... Borit ću se za slobodu i jednakost i progovorit ću svaki put kada dobijem priliku. Molim vas, ostanite jaki, ovo će proći, Bog uvijek pobjeđuje", završava pismo neimenovana Amerikanka.

Ispred džamije u Scottsdaleu već ranije okupljali su se pojedinci demonstrirajući protiv prisustva muslimana u SAD-u, no veći incidenti nisu zabilježeni.

/Avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar