expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 2. svibnja 2015.

REAL PUTUJE U NEOSVOJIVU SEVILLU

Najveći derbi 35. kola Španjolske Primere je susret na Sanchez Pizjuanu između Seville i Real Madrida. Neporažena Sevillana domaćem terenu dočekuje goste iz Madrida koji trebaju pobjedu ako žele i dalje zadržati priključak s vodećom Barcelonom. Za Sevillu je ovo sigurno najveći izazov do kraja prvenstva da zadrži Pizjuan neosvojivim, dok Real dolazi s jasnom namjerom, pobjeda ili opraštanje od prvenstva.

Sevilla se nalazi na 5. poziciji s 69 bodova koliko ima i 4. Valencija, a ulog je ogroman, a to su kvalifikacije za Ligu prvaka i ogromni novci u slučaju ulaska u grupnu fazu. Sevilla je u sjajnoj formi u posljednjih 10 kola skupili su 24 bodova, a samo je Barca skupila više. Neporaženi su u 15 uzastopnih utakmica u svim natjecanjima. Obje momčadi imaju europske utakmice tijekom sljedećeg tjedna, ali teško da će itko odmarati igrače u ovoj utakmici. Tijekom tjedna Sevilla je svladala Eibar i bodovno sustigla Valenciju, sada ih čeka Real i trebaju im bod/ovi kako bi nakon gostovanja Valencije kod Reala u sljedećem kolu ipak uspjeli doći do Lige prvaka. Najbolji strijela momčadi je Carlos Bacca s 19 golova.


Na svom Pizjuanu Sevilla je nevjerojatna i u 17 nastupa ne zna za poraz, a ima ovdje 12 pobjeda. Gol razlika je 34:9. U posljednjih 5 nastupa imaju 3 pobjede i dva remija, a ovdje je u tih 5 kola bila i Barcelona i Atletico (uzeli po bod).
Unai Emery za derbi ne može računati na sljedeće igrače: Barbosa, Pareja, Vitolo, Cristoforo.
Real Madrid je izvršio potpunu mobilizaciju nakon ozljeda nekih važnih igrača i vratio se na pobjedničke staze. Na drugoj su poziciji s dva boda manje od Barce i s obzirom kako Barca igra do kraja trebaju sve pobjede, a pitanje je da li će i to biti dovoljno. Igra Reala nije trenutno toliko impresivna kao ona Barcelone, ili njihova sa početka sezone, ali je ipak dovoljna da svlada gotovo sve suparnike u Primeri. U posljednjih 7 susreta u Primeri Blancosi imaju sve pobjede. Najbolji strijelac je C. Ronaldo s 39 golova, ali gol nije postigao u posljednje 3 Realove utakmice,što je za njega sigurno dugačak post.
Na gostovajima Real ove sezone u 17 nastupa ima 12 pobjeda i 5 poraza, bez i jednog remija. U posljednjih 5 gostovanja ima tri slavlja, od toga dva u posljednja dva kola.
Ancelotti ima problema s ozljedama, ali njegova sreća je da ima široku klupu i da igrači koji su uskočili imaju veliki motiv za dokazivanjem. Ozljede u Realu su čak u jednu ruku dobre jer igrači koji su uskočili su odmorni, a povratnik nakon ozljede James igra sjajan nogomet u posljednjih 5-6 utakmica. Ozljeđeni su: Modrić, Bale, Benzema.
Međusobni susreti ove dvije momčadi na strani su Reala koji je slavio u 4 od 5 posljednjih utakmica, do je Sevilla slavila jednom. Ove sezone Real je slavio i u europskom superkupu i u prvenstvu.
Na Sanchez Pizjuanu u posljednjih 5 susreta također je uspješniji Real s tri pobjede dok Sevilla ima dvije, ali ipak važan je podatak da u posljednje dvijemeđusobne utakmice je slavila Sevilla.
Utakmicu će suditi Jose Gonzalez Gonzalez, sudac koji u prosjeku ove sezone u Primeri da je 6,22 kartona po utakmici. Spada među strože suce Primere te obično derbije i teže utakmice za suđenje završava sa velikim brojem kartona budući da zauzima strog kriterij kojeg se drži. To potvrđuje i njegova statstika zadnjih par utakmica.
Sevilla real madrid
Za Real Madrid ovo će biti izuzetno teško i nezgodno gostovanje, gostovanje na kojem bi možda mogli i izgubiti titulu, tim više što ih za nekoliko dana očekuje i Juventus u izuzetno bitnoj utakmici polufinala Lige Prvaka.
Sevilla je druga najnekorektnija ekipa Primere sa čak 3,03 karotna po utakmici, a Real Madrid u prosjeku dobiva nešto više od 2 kartona po utakmici, međutim derbije i teža gostovanja dobivaju znatno više kartona, dok laganije utakmice na Santiago Bernabeu znaju završiti sa 0-1 kartonom pa je iz tog razloga i prosjek niži.
Budući da očekujemo izuzetno tešku, neizvjesnu i tenzijama nabijenu utakmicu, smatramo da je oklada na više od 6,5 kartona daleko najpametnija. Također bet365 u obzit uzima i eventualni crveni karton te ga računa kao dva žuta, što nije slučaj kod zemaljskih kladionica, tako da oklade na više kartona preporučujemo prvenstvo kod online kladionica!
/svijetkladenja/

Nema komentara:

Objavi komentar