expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 8. svibnja 2015.

Predložen pritvor za osam uhapšenih u akciji 'Ruben', ostali pušteni na slobodu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a su kasno sinoć u prostorije Specijalnog tužilaštva RS-a sproveli 16 osoba, koje su u akciji "Ruben" lišene slobode i nakon ispitivanja protiv njih osam je stavljen prijedlog za određivanje pritvora, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode, potvrdila je Feni glasnogovornica ovog tužilaštvaDragica Tojagić.
Pritvor je predložen protiv Latifa Hukića, Samira Redžića, Muharema Borovca, Omera Topovčića, Mehmeda Husakovića, Abdulaha Pašića, Alije Plehandžića i Ibrahima Turkušića.
"Određivanje pritvora predloženo je zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak i da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog same težine krivičnog djela", navela je Tojagić.
Precizrala je da su osobe za koje je predložen pritvor danas predate u nadležnost sudije za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala Okružnog suda u Banjoj Luci.
Pripadnici MUP-a RS-a su, 6. maja, tokom pretresa, koji su po nalogu Specijalnog tužilaštva izvršeni na području RS-a, lišili slobode 31 osobu zbog postojanja osnovane sumnje da su nabavljali oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugo vojno oružje radi vršenja terorističkih akata na institucije RS-a i predstavnike tih institucija.
Tokom pretresa oduzeta je određena količina naoružanja, municije, uniformi, propagandnog materijala i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela, saopćio je jučer šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva Darko Ilić.
/Radiosarajevo.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar