expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 2. svibnja 2015.

POLICAJAC BRUTALNO PREMLATIO ČOVJEKA: Odbija priznati krivicu, ali sve je zabilježeno kamerom ( VIDEO)

Protiv Clivea Higginsa (48), policajca iz američke savezne države Connecticut, podignuta je optužnica zbog prekomjerne uporabe sile protiv Orlanda Lopez-Sota, kojega je premlatio prilikom hapšenja nakon velike potjere po ulicama Bridgeporta.
Dogodilo se to još 2011. godine, a policajac se na čitanju optužnice izjasnio da nije kriv, ali na snimku, koji je osvanuo na Internetu, jasno se vidi da je jedan od njegovih kolega Lopez-Sota pogodio i onesposobio elektrošokerom, a Higgins je nakon toga na njega krenuo nogom.

Silovito ga je udarao i šutao po glavi i vratu, premda uhapšeni nije pružao baš nikakav otpor.
Zbog učešćq u ovom događaju, druga dvojica policajaca su krivicu priznala i čeka ih izricanje presude. Prijeti im do 12 mjeseci iza rešetaka.
S obzirom da Higgins odbija priznati krivnju, a u cijelom je incidentu odigrao glavnu ulogu, njemu prijeti do 10 godina zatvora.
Premlaćeni Lopez-Soto je tužio grad Bridgeport i tražio odštetu, no nedavno je sklopljena nagodba prema kojoj mu treba biti isplaćeno 198.000 američkih dolara.
Nakon iživljavanja policije prošao je s modricama po cijelom tijelu, a na usnama mu je ostao veliki ožiljak od posjekotine. Bila mu je slomljena i ruka.
Lopez-Soto je trenutno u zatvoru i služi petogodišnju kaznu zbog nedozvoljene upotrebe oružja i dilanja droge. U strahu da će biti uhvaćen, 2011. godine se i dao u bijeg od policije, koji je završio premlaćivanjem.

/jutarnjihr/

Nema komentara:

Objavi komentar