expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 21. svibnja 2015.

Naučnici konačno otkrili: Ova namirnica će vam pomoći da izgubite kilograme


Poznato je već da se najveće bitke biju sa kilogramima. Gotova svaka druga žena ima višak kilograma, spor metabolizam i uprkos svim dijetama ne uspeva da smrša. Najnovije istraživanje pokazuje da upotreba tvrdih sireva ubrzava metabolizam i pospešuje topljenje kilograma.



Istraživači iz Danske su otkrili da osobe koje često konzumiraju sir imaju drugačiji sastav crevnih bakterija, koje usprečavaju gojaznost i ubrzavaju metabolizam.
Časopis za poljoprivredu i prehrambenu hemiju objavio je studiju koja je zapazila napredak u istraživanju povoljnog uticaja sira na metabolizam i kilograme.
Naučnici sa Univerziteta u Kopenhagenu ispitali su uzorak urina od 15 različitih ljudi koji su konzumirali dijetu koja je bazirana na siru, mleku i maslacu, ali bez upotrebe drugih plečnih proizvoda.
Kod osoba koje su konzumirale sir zapažen je viši nivo buritata koji ubrzava metabolizam, održava procente telesnih masti i sprečava razvoj gojaznosti i anti inflamator masnih kiselina koje pospešuju proizvodnju energije.
Osim gubitka kilograma, oni su imali i bolji krvni pritisak, manje masnog tkiva na stomaku, zbog čega su bili znatno manje izloženi riziku od srčanih bolesti i dijabetesa.
zena/

Nema komentara:

Objavi komentar