expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 9. svibnja 2015.

Kumanovo: Šokantni snimci pokazuju šta se danas dešavalo u ovom makedonskom gradu (VIDEO)


Policijska akcija započeta rano jutros u Kumanovu koja je trajala tokom cijelog dana nastavljena je i večeras, a snagama sigurnosti su sepredala 22 pripadnika naoružane grupe koja se sukobila sa s policijom, javlja Anadolu Agency (AA).
Prema zasad nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama u akciji su smrtno stradala trojica policajaca, a 12 terorista i dalje puca na pripadnike policije. U sukobu je ranjeno 20 lica.
Kako je javio reporter AA iz Kumanova stanovnici naselja Tode Mendol i okolnih naselja su evakuisani. Pucnji u Kumanovu odjekuju i dalje. Prilaz do naselja i dalje je zatvoren, a pristup imaju samo vozila policije i ekipe hitne pomoći. 

U Klinički centar Skoplje je dovezeno 20 povrijeđenih policajaca.
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Koteski saopćio je ranije danas u Skoplju kako je grupa naoružanih lica u Makedoniju ušla iz jedne od susjednih zemalja.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova jutros je pokrenulo akciju u cilju otkrivanja veće oružane terorističke grupe, koja je prema operativnim informacijama, trebala da izvede napade na državne institucije", naveo je Koteski









/Radiosarajevo/

Nema komentara:

Objavi komentar