expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 19. veljače 2015.

MNOGI SU MISLILI DA NEĆE IGRATI ZA BiH: Međutim, Baždarević je potvrdio da smo dobili novog reprezentativca…

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević kaže kako je njegov pomoćnik u A selekciji Francuz Stéphane Gilli, prisustvovao meču između Cesene i Juventuisa, koji je, podsjetimo završen rezultatom 2:2.

U ovom susretu briljirao je Milan Đurić, koji je postigao vodeći gol za Cesenu, a asistirao je kod drugog pogotka.


"Đurića sam gledao prije nekoliko sedmica, kada sam bio u Italiji, a protiv Juventusa ga je gledao Gilli", otkrio je Baždarević za Oslobođenje.

"Đurić konstantno vrši presing na posljednju liniju protivničke odbrane, trči, bori se, a zna zadržati loptu i tako omogućiti veznjacima da se približe. Radi prljav posao za ekipu i omogućava svojim suigračima prilike za gol, a protiv Juventusa je i sam postigao jedan, što mu je svakako nagrada za njegovo zalaganje i borbenost, kaže Meša, koji će sigurno ovom napadaču pružiti priliku za dokazivanje u A selekciji.

"Ne mogu zatvoriti oči pred njim i njegovim igrama. Sigurno ga neću ignorisati", tvrdi Baždarević, koji će uskoro i završiti svoje putovanje po Evropi, kako bi se napokon mogao posvetiti terenu.

A Milan Đurić produžio je danas ugovor sa italijanskom ekipom Cesene.

Naš napadač će tako ostati u italijanskoj ekipi sve do 2018. godine potvrđeno je na oficijalnoj klupskoj stranici. Na stranici je još dodato kako je ovo produženje ugovora sklopljeno na obostranu radost.

/zmajevibih7/

Nema komentara:

Objavi komentar