expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 25. veljače 2015.

Fantastična regeneracija – Zar je moguće da sve to liječe sirova jaja?!

Proces kuhanja jaja uništava hranjive tvari koje su našem tijelu tako potrebne. Naime, struktura proteina i masnoća u jajima mijenja se zbog izloženosti toplini', piše Aajonus Vonderplanitz u knjizi The Recipe for Living Without Disease. Koliko biste sirovih jaja u tom slučaju trebali jesti i zašto?
Jedete li ih redovno učinit ćete čuda za opće zdravlje. Vrlo ih je lako probaviti, nude potpuno uravnotežen paket hranjivih tvari i jačaju imunološki sustav.


Tražite li izvor vrlo kvalitetnih proteina i masnoća, sirova jaja su jedan od boljih. Sadrže esencijalne hranjive tvari za mozak, živce, žlijezde i hormone. Sumporne aminokiseline pomažu u pomlađivanju kože i drugih organa. Osim toga, sirova jaja sadrže obilje drugih vitalnih tvari, uključujući niacin, riboflavin, biotin, kolin, vitamine A, D i E, magnezij, kalij, fosfor, mangan, željezo, jod, bakar, cink i sumpor. Žumanjci su jedna od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D.
Koliko konzumirati?
Tri sirova jaja na dan obično je količina koju uzimaju oni koji jedu ovu namirnicu. Mudro je uvoditi sirova jaja u prehranu postepeno i probušiti žutanjak jer ćete lakše progutati jaje.
Ukoliko jaja imaju čudan miris, odmah ih bacite. Ako vani nije toplo i vlažno, umjesto u hladnjaku dobro ih je držati na hladnom mjestu.
Sirova jaja i kolesterol
Mnoge studije su pokazale da kolesterol u jajima ne podiže razinu kolesterola u tijelu. Nadalje, jaja sadrže lecitin, vrijedan nutrijent koji pomaže tijelu da preradi masti i kolesterol.
Početno izvješće da kolesterol u hrani dovodi do zdravstvenih problema je pušten u tisak bez znanstvenog vrednovanja. Dokazano je zapravo da jaja sadrže vrijedne masnoće potrebne za zdravlje.
Pomladite kožu u kratkom roku
Manje je poznata moć sirovih jaja za značajno pomlađivanje kože. Jer su sirova jaja zapravo pileći embriji, učinci konzumiranja sirovih jaja, odnosno proteina u njima su prije svega u cilju regeneracije i održavanja organizma.
Da biste doista vidjeli poboljšanje na koži, par sirovih jaja dnevno općenito nije dovoljno. Ali ako možete probati 10 do 15 jaja dnevno, što je svojevrsni proteinski napitak, u samo dva do tri tjedna vidjet ćete čudesne promjene na koži. Posljedice mogu biti nevjerojatne, pogotovo na licu. Dok 15 kuhanih jaja dnevno može izazvati debljanje, 15 sirovih jaja ne mora uzrokovati debljanje. Ne postoji mnogo istraživanja na ovom području, no kod nekih osoba je čak došlo i do gubitka težine.
Postoji li rizik od trovanja salmonelom?
Trovanje salmonelom se u prošlosti napuhivalo. Američko ministarstvo poljoprivrede je još 2002. provelo istraživanje koje je pokazalo da je od 69 milijarde proizvedenih jaja godišnje salmonelom zaraženo samo 2,3 milijuna. Drugim riječima 0,003 % ili 1 na svakih 30.000 jaja. Glavnina bakterija dolazi od jaja i kokoši koji se drže u nezdravim uvjetima.
Ako je riječ o jajima organski uzgojenih kokoši koje su na slobodi, rizik od kontaminacije je čak i manji od jednog na 30.000 jaja. Salmonela je mikroorganizam koji se može naći gotovo svugdje. Zapravo je jednako vjerojatno ili vjerojatnije, da će se razmnožiti na kuhanoj hrani koja se čuva u hladnjaku.
Iako kod osjetljivih i starih osoba u nekim slučajevima infekcija može dovesti do smrti, kod zdrave osobe obično je riječ o blagim želučanim simptomima, infekcija nije ozbiljna i lako se liječi.
Sirova jaja i nedostatak biotina ili B6?
Dok god jedete žutanjak zajedno s bjelanjkom ne postoji rizik od nedostatka biotina. Naime, u prirodnoj hrani sve je uravnoteženo tako da žutanjak uravnotežuje negativno djelovanje bjelanjka.
(net.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar