expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 10. siječnja 2018.

ŽALOSNO : Proslava Dana RS uz sirene automobila u Potočarima.


Kolona automobila sa zastavama RS-a i SNSD-a snimljena je kako prolazi i trubi pored Memorijalnog centra Potočari u Srebrenici.

Osobe koje su se nalazile u automobilima, da li namjerno ili slučajno, željele su obilježiti neustavni Dan RS-a tako što su pored mjesta, gdje su ukopane žrtve genocida u Srebrenici, najmonstruoznijeg i najvećeg zločina na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata, trubili.
Za genocid i zločine počinjene u Srebrenici osuđeno je ukupno 38 nekadašnjih pripadnika vojske i policije Republike Srpske na više od 600 godina zatvora i tri doživotne robije.
Napominjemo da su pred Haškim tribunalom za genocid u Srebrenici osuđeni najviši zvaničnici manjeg bh. entiteta, prvi predsjednik RS-a Radovan Karadžić kao i komadant Vojske RS Ratko Mladić.

Također među osuđenima su Ljubomir Borovčanin, Vinko Pandurević, Vidoje Blagojević , Dragan Jokić, Ljubiša Beara, Zdravko Tolimir i Drago Nikolić.
Da li su ovim postupkom željeli stavljati sol na ranu preživjelim žrtvama genocida, kroz “mirnu vožnju”, prosudite sami.

/cwbih/saznajemonet/


Nema komentara:

Objavi komentar