expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 13. siječnja 2018.

Jovanović: “BiH će sigurno opstati, pustite Dodikove budalaštine”



Predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Srbije Čedomir Jovanović govorio je u intervjuu za "Danas" o vanjskoj politici Srbije, predsjedniku Aleksandru Vučiću, ali i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Na pitanje novinara Danasa koliko dugo Vučić može držati blizu sebe predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorada Dodika te da li vjeruje da BiH može opstati, Jovanović je odgovorio sljedeće:
BiH mora opstati, i mislim da je to svima jasno. Dodikove posljednje aspiracije ka nekakvom otcjepljenju su samo igračke za veći politički utjecaj. Dodik ima prošlost koja nam dokazuje da nije baš doslijedan u svojim stavovima” – kazao je Jovanović.
Odnos Vučića i Dodika je, smatra predsjednik LDP-a, kompleksan, ali sigurno nije „najprijatniji“.
Taj “džentlmenski dogovor” između Vučića i njega o nenapadanju govori vam da, usprkos svemu, obojica shvaćaju da je izlaz u mirnoj regiji i dijalogu sa svima u BiH, a ne nekakvim žicama, bodljama i novim granicama. Za nas je jako važno da imamo odnose sa Sarajevom i budemo svjesni svih grešaka iz prošlosti. Vučić zna sam birati svoj put” – dodao je Jovanović, prenosi "Dnevno.ba"

/cwbih/dnevnoba/

Nema komentara:

Objavi komentar