expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 21. siječnja 2018.

ISTINA ILI NE ,KO TO SVE RADI KAO POLICAJAC? Pas policajca nije napao, evo šta se zapravo dogodilo.



Iako su jučer brojni internet portali objavili vijest da je u Zenici sudski policajac pucao u psa koji ga je napao, postoje i oni koji tvrde drugačije.
Naime, očevici tvrde da policajac u psa nije pucao u samoodbrani, kako je naveo, nego zbog činjenice da se pas nalazio ispod njegovog auta i nije htio izaći, nakon čega je on u psa ispalio dva metka iz službenog pištolja, piše “The Bosnia Times“…
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) rečeno je da je sudski policajac “pucao iz službenog pištolja u namjeri da se odbrani od psa lutalice”. U saopštenju policije nije navedeno na osnovu čega su izveli ovaj zaključak, te da li su ispitali i svjedoke koji tvrde suprotno.
Svjedoci tvrde da je policajac pucao u starog, pitomog psa koji nikada nije bio agresivan, koji čak nema ni zube, pucajući dva puta, u vrat i stomak, što je, čak i ukoliko bi se prihvatila verzija o samoodbrani, prekoračenje iste.
Postavlja se opravdano pitanje kakve sve to osobe rade u institucijama države i ko to sve nosi oružje jer je, ako se navodi očevidaca pokažu kao istiniti, u pitanju je neovlaštena upotreba sile, prekoračenje ovlaštenja i očito kršenje zakona. Danas je to bio pas, sutra može biti nečije dijete.
Pas je prebačen u Sarajevo gdje mu se veterinari bore za život.

/cwbih/The Bosnia Times/

Nema komentara:

Objavi komentar