expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 9. siječnja 2018.

Glumac u politici: Skandalozne i opasne poruke Lazara Ristovskog u Banjoj Luci



Srbijanski glumac Lazar Ristovski održao je danas govor na početku svečane akademije u banjalučkoj dvorani Borik, povodom "dana RS-a", te tom prilikom iznio niz poruka o "potrebi ujedinjena RS-a i Srbije".

Poručio je, između ostalog, kako je Srbija Republici Srpskoj majka, ali i stariji brat, te kako su Srbi u BiH "ugrožena kategorija“.
- Zato moraju u sigurnu kuću, a sigurna kuća za Srbe iz RS-a je Srbija – kazao je Ristovski.
Istakao je i kako su za vrijeme Tita narodi morali da se vole "jer je partija to naredila".
Ristovski je govorio i o dešavanjima 1918. godine, zatim o atentatu koji je počinio Gavrilo Princip, te upitao "da li je Principova žrtva bila uzaludna".
- Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i RS ne spoje u jedno. Zar je to toliko teško reći i učiniti? Kome to može toliko da smeta? Nekada su se ljubavne poruke pisale na tarabama, a danas na društvenim mrežama. Kada dođemo kući, zato pišimo poruku koja neće značiti ništa nego samo ljubav, a to je 'Srpska je zaljubljena u Srbiju, Srbija voli Srpsku' – kazao je Ristovski.
Poručio je kako "Srbi iz RS-a i Srbije treba da žive u jednoj državi" i da "ne treba izmišljati razloge da narod podijeljen imaginarnom granicom ne živi zajedno".
- Naše dvije kuće treba da se spoje u jedno domaćinstvo koje se neće zvati protokol o specijalnim vezama – dodao je Ristovski.

/cwbih/faktor.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar