expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 4. siječnja 2018.

Naselje Miljanovci zavijeno u crno: Klanjat će se zajednička dženaza za Ernu, Ajšu i Ajku


Kalesijsko naselje Miljanovci zavijeno je u crno nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Erna Sinanović (35), Ajka Hamzić (59) i Ajša Hamzić (56), dok su teško povrijeđeni Merima Hamzić (26) i Mehmed Šmigalović (19). 
Merima Hamzić je upravljala automobilom Opel Corsa, dok je Mehmed Šmigalović vozio BMW. Prema preliminarnim rezultatima istrage Merima je iz krajnje desne saobraćajne trake prešla u krajnju lijevu. Automobili su se sudarili lijevim stranama. Inače, „pista“, koja povezuje Kalesiju i Živinice, ima četiri saobraćajne trake.
-Nesreća se dogodila po kišovitom i maglovitom vremenu. Poslije strahovitog sudara pritrčali smo upomoć, ali... Ernu, Ajku i Ajšu mogli smo samo pokriti čaršafima jer su poginule na mjestu nesreće, dok su vatrogasci povrijeđenog vozača BMW-a izvukli nakon rezanja lima – pričaju nam mještani Masla.

Mjesto gdje se dogodila nesreća

Erna Sinanović je nekadašnja reprezentativka BiH u odbojci, ponajbolja sportiskinja Kalesije svih vremena. Prijatelji je pamte po vedrom duhu i nasmijanom licu. Neutješna majka nije mogla progovoriti riječi o gubitku svoje kćerke, dok je otac Suljo, inače nogometni trener, u vrijeme naše posjete razgovarao sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem. Petak 5. januar će najvjerovatnije biti proglašen Danom žalosti na području kalesijske općine.
-Brat Fahrudin je otišao do Komemorativnog centra u Tuzli kako bi preuzeo Ernino tijelo. Svaka riječ u ovom trenutku je suvišna. Zar se ovakva tragedija mogla i morala dogoditi – govori tihim glasom Suljo Sinanović.
Otac Suljo Sinanović

Ispred njihove kuće u Miljanovcima pristizale su komšije, rodbina, poznanici, radne kolege... Svi su u šoku i bez riječi.
-Od 12. novembra prošle godine do sinoć na području Kalesije ugašeno je sedam života – govore okupljeni.
Podsjetimo kako su u novembru kod Tojšića tri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći, te da su se mladić i djevojka utopili u rijeci Spreči nakon pada automobila.
Zajednička dženaza namaz klanjat će se najvjerovatnije u petak 5. januara u Miljanovcima nakon džuma-namaza, a ukop na mjesnom mezarju.
Zdravstveno stanje povrijeđenih
Oboje vozača su nakon stravične saobraćajne nesreće prevezeni na UKC Tuzla i zadržani su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju.
- Pacijent M. Š. ima višestruke povrede. On je svjestan i komunikativan i samostalno diše. Pacijentica M.H. ima teške povrede grudnog koša i priključena je na respirator - kazala nam je Ersija Aščerić Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.

/cwbih/avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar