expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 31. srpnja 2015.

OPTUŽBE NA RAČUN SINDIKATA Prosvjetari, rudari, borci: Pisma podrške Novaliću za usvajanje Zakona o radu



SARAJEVO - Niz pisama podrške danas je stiglo na adresu premijera FBiH Fadila Novalića povodom usvajanja novog Zakona o radu.
Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe iz Banovića piše da daje svoju podršku usvajanju zakona.

Svoju podršku dali su i rudari, među njima je i sindikat rudnika Đurđevik, zatim samostalni sindikat rudara iz Federacije BiH, te sindikalna organizacija RMU Banovići.


Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS u pismu premijeru navodi da su ovih dana svjedoci komedije koju su pripremili Ismet Bajramović i, kako navode korumpirani Selvedin Šatorović koji su se nadali političkom krahu i neizglasavanju zakona o radu.

Dodaju da već dvije godine pokušavaju ukazati na kriminal unutar sindikata koji je jučerašnjim izvođenjem radnika na ulice pokušao sakriti svoje kriminalne radnje.

U ovom Sindikatu poručuju Novaliču da su spremni ustupiti svu dokumentaciju koja dokazuje kriminal i korupciju u sindikatu, a koju su već uputili nadležnim istražnim odrganima. Pismo podrške premijeru potpisuje Ibrahim Dedić, predsjednik ovog sindikata.

Podršku je uputilo i Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja, te Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH.

/Vujesti,ba/

Nema komentara:

Objavi komentar