expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 16. srpnja 2015.

Beganović pogodio za veliku pobjedu Željezničara u Budimpešti (VIDEO)


Željezničar je na teškom gostovanju ostvario odličan rezultat, a pobjednički je pogodak u prvoj minuti sudske nadoknade zabio Beganović
Željezničar je na gostovanju kod Ferencvaroša u Budimpešti pobijedio 1:0 i osigurao odličan rezultat za uzvrat koji se za tjedan dana igra u Sarajevu.
Iako stadion nije bio u potpunosti ispunjen, navijači i domaćeg i gostujućeg tima su napravili odličnu atmosferu.
Željezničar je hrabro ušao u utakmicu i u prvih 20 minuta bio ravnopravan protivnik, povremeno i konkretniji i bolji. No uslijedilo je nekoliko pokušaja Ferencvaroša, a do kraja prvog poluvremena pritisak domaće momčadi je sve više rastao.




Prvu šansu na utakmici vidjeli smo u petoj minuti igre, a zaprijetio je Željo. Đelmić se odlučio za udarac sa 18 metara, a lopta je pogodila igrača Ferencvaroša te gotovo prevarila golmana i završila u mreži.
Prvu polupriliku mađarska je momčad imala u 13. minuti. Iz slobodnog je udarca lijepo ubacio Varga, no njegovi suigrači to nisu iskoristili i poslali su loptu preko gola.
Opasno je Željezničar visio u 22. minuti kada je Ferencvaroš imao tri uzastopne stopostotne šanse. Najprije je s lijeve strane nisko pucao Lamah, ali je Kvesić kratko blokirao. Do lopte je potom došao opasni Varga, a njegov oštri udarac je blokirao KosorićVarga je imao priliku i minutu kasnije. S tri je metra pucao glavom nakon dugog ubačaja ali, srećom za Željezničar, nije pogodio gol.
Ferencvaroš je deset minuta prije kraja prvog dijela imao još jednu fantastičnu priliku. S lijeve je strane dugu loptu poslao Varga, pala je na noge Leandru koji je loše reagirao i lijevom nogom pucao preko gola. U 42. Lamah se odlučio na dijagonalni šut s gotovo dvadeset metara, a lopta se zaustavila na desnoj stativi. 
Gostujući igrači su i u drugom dijelu nastavili s čvrstom i discipliniranom igrom, posebno u obrani. Opasno je bilo u 56. minuti. Ali je Kvesić očistio loptu u čistoj prilici Ferencvaroša pred svojim golom.
Uslijedile su prilike domaćih, a kao i u prvom dijelu, pritisak mađarske momčadi je rastao kako se približavao kraj, no igrači Želje su ostavili srce na terenu i uspjeli su obraniti svoju mrežu. I kada se činilo da će se igrači Želje u Sarajevo vratiti sa jako dobrim rezultatom od 0:0, dogodilo se još bolji rasplet. U prvoj minuti sudske nadoknade se ukazao Beganović koji je sarajevskoj momčadi donio pobjedu.
/goal/

Nema komentara:

Objavi komentar