expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 21. srpnja 2015.

Ko je uhapšeni Almir Merdić?

Almir Merdić, kojeg su u srbijanskim medijima, nakon napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, zvali Asimom S. i držali ga odgovornim za incident, uhapšen je jutros u Jelahu.
Osim Merdića, SIPA je uhapsila i Elvedina Himzića i Muju Dizdarevića.

Kristina Jozić je za portal Radiosarajevo.ba kratko kazala da u ovoj fazi istrage ne može ništa komentirati. U Tužilaštvu BiH ne odgovaraju na telefonske pozive.
Iz MUP-a RS-a nisu željeli potvrditi informaciju, kao ni iz MUP-a ZDK-a.
No, kada je počela priča o njemu, Merdić je za Patriju tvrdio da se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu tokom dženaze u Potočarima, kada je napadnut i premijer Vučić. 
Onda su mediji, pozivajući se na srbijanske obavještajne službe objavili Merdićevu fotografiju ispod koje je stajalo objašnjenje da je Merdić glavni organizator napada na srbijanskog premijera, da je visoki funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA), saradnik Bakira Izetbegovića, a ustvrdili su da je zbog incidenta u Srebrenici okupio grupu kriminalaca koja je bliska ratnom komandantu u Srebrenici Naseru Oriću.
Pogriješili su mu ime ispod slike. Umjesto Almir Merdić, naveli su da se zove izvjesni Asim. S.
Merdić je kazao kako je nakon 18. rođendana 1993. godine otišao u Armiju RBiH. Merdić je prošle sedmice u izjavi za medije negirao sve veze s napadom, i tvrdio je kako Vučića nije gađao kamenom, već je u ruci držao mobitel kojim je sve snimao.
Istragu o incidentu u Potočarima vodi Tužilaštvo BiH.
/Radiosarajevo.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar