expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 24. srpnja 2015.

Najzgodniji svjetski državnici: Koji bh. političar je ušao u izbor?

Šašavi portal Hottest Heads of State objavio je listu "najzgodnijih svjetskih državnika".
Na listi se nalazi 197 imena, a prvo mjesto zauzima Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, kralj Butana. Posljednje mjesto rezervirano je za Kim Jong-una, vođu Sjeverne Koreje.
Zanimljivo je da se na devetom mjestu nalazi hrvatska predsjednicaKolinda Grabar Kitarović, 117. je Nikola Gruevski, premijer Makedonije, na 162. mjestu je Miro Cerar, premijer Slovenije, a na 136. predsjednik Srbije Tomislav Nikolić te na 112. Bujar Nishani, predsjednik Albanije.


No, sigurno će vas oduševiti činjenica da se na listi nalazi i jedan bh. državnik - Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću je dodijeljeno 78. mjesto. 

Kojim kriterijima su se vodili, to nije poznato. No, ovaj satirični portal za sebe kaže:
"Predugo je svijet patio zbog tiranije neprivlačnih vođa. Neki kažu da su stvari jednostavno takve. Mi kažemo da nećemo trpiti takav stav. Rangiranjem svjetskih državnika prema izgledu, nadamo se da ćemo dići svijest o ovom problemu kako bi se nešto promijenilo".
A koje mjesto su "zaslužili" Barack Obama, Alexis Tsipras, papa Franjo, kraljica Elizabeta i Angela Merkel, saznajte na ovom linku.
Ugodna zabava. 
/Radiosarajevo.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar