expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 17. veljače 2018.

Vanredna press konferencija SDA: Iz stranke će biti isključeni Suljkanović i Topčagić?


U toku je vanredna press konferencija SDA kojoj prisustvuju članovi Predsjedništva SDA BiH, državni federalni poslanici, predstavnici Općinskih organizacija, premijer TK i četiri ministra SDA iz TK.
Donijeli su jedinstven stav da daju podršku premijeru TK, Begi Gutiću i dosadašnjem radu Vlade TK. Svi poslanici koji su prekršili Statut SDA isključeni su iz stranke. Također su i podsjetili koalicionog partnera SBB da su koaliciju napravili sa strankom SDA TK.
Amir Fazlić, povjerenik SDA TK, zahvalio se ministrima što su ostali odani principima SDA.
Također, bit će uvedeno Povjereništvo u općinske organizacije koje su prekršile Statut i svi će biti isključeni iz stranke.
Naglasili su da SBB preuzima najveću odgovornost za eventualnu smjenu Vlade.
Ministar finasija Jakub Suljkanović i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić kako piše RTV SLON isključeni su iz SDA.
Uz aktuelnog premijera TK, Begu Gutića, ostali su Fahrudin Skopljak ministar za boračka pitanja, Srđan Mićanović minsitar kulture, Abdulah Zukić, ministar poljoprivrede i Hasan Ferhatović ministar za prostorno uređenje i zaštitu okolice.
Ministar Fahrudin Skopljak na press konferenciji je potvrdio da je imao ponudu da ostane u novoj Vladi, jer je današnji “udar” uperen samo na premijera TK. Navedenu ponudu je odbio i ne želi napustiti SDA.
/cwbih/RTV SLON/

Nema komentara:

Objavi komentar