expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 18. veljače 2018.

Objavljene informacije o bogatstvu Mirsada Kukića: Pogledajte ovu imovinu..


Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) i visoki funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) Mirsad Kukić je rođen u Banovićima 1958. godine. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli.

Na njegov ugostiteljski objekat je sinoć bačena bomba, a pukom srećom niko nije smrtno stradao. Napad je okvalifikovan kao pokušaj atentata na jednog od najmoćnijih političara u Bosni i Hercegovini koji je nedavno protjeran iz SDA. Zbog toga se mogu čuti tračevi da je upravo uloga SDA u ovom incidentu jasna i da nema dileme da bacanje bombe ima veze s dešavanjima u Vladi TK jučer, prenosi "BHDijaspora"

Karijera

Kukić je od 1994. do 2001. godine bio generalni direktor Rudnika mrkog uglja “Banovići”. Danas je pomoćnik generalnog direktora za razvoj i investicije u tom preduzeću. Bio je vijećnik u Općinskom vijeću u Banovićima i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona. Na općim izborima 2014. godine kandidovao se za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Imovina

Mirsad Kukić je suvlasnik stana vrijednog stotinu hiljada KM. Njegova supruga Envera je vlasnica još jednog stana od 66 metara kvadratnih. Njih dvoje imaju i kuću sa okućnicom koju je Kukić procijenio na 70.000 KM. U imovinskom kartonu iz 2014. godine je naveo da on i njegovih dvoje djece imaju ušteđevinu od 140.000 KM.
Kukić je vlasnik i suvlasnik u firmama “QM” i “Rudarinvest” iz Banovića. No nagađa se da je njegova imovina desetorostruko veća od prijavljene i da je ovaj čovjek dosad bio apsolutni vladar u TK.

Sudski procesi

Zajedno sa još osam osoba, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je u martu ove godine Kukića optužilo za nezakonito zapošljavanje u Javnom preduzeću „Elektroprivreda Bosne i Hercegovine“.
Kukić je 2006. godine osuđen na godinu i po dana zatvora jer je kao generalni direktor rudnika “Banovići” prekoračio granice službenog položaja, omogućivši nezakonito pribavljanje koristi drugim osobama, među kojima je i njegova majka. Kantonalni sud u Tuzli je na Kukićev zahtjev 2014. godine ovu presudu obrisao iz kaznene evidencije.

/cwbih/freshpress.info/bhdijaspora/

Nema komentara:

Objavi komentar