expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Zlatna djeco, zlatni momci, zlatni heroji DOBRO NAM SE VRATILI i DOBRO NAM DOŠLI!!!

Ostat će upamćeno i zapisano, da će se sasvim sigurno na vrhunskim svjetskim akademijama košarkaške igre, ali i sporta općenito do u najsitnije detalje razraditi put kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine do vrha Evrope, do titule najboljih Starog kontinenta. Evo i zašto:

1) Ovo je vjerovatno prvi i posljednji put da je neko na Eurobasketu u finalu do trijumfa došao na taj način da su 39 minuta i 54 sekunde bili u vodstvu. Litvanija je samo uspjela biti na 2:2 i to je trajalo šest sekundi!
Praktično, Bosna i Hercegovina je vodila od početka do kraja finala!

2) Ovo je vjerovatno prvi i posljednji put da je evropski šampion bio na korak od diskvalifikacije uoči polufinalne utakmice jer najkorumpiraniji državni aparat pod patronatom najkomrumpiranijih i najnesposobnijih političara i sportskih funkcionera koje ista falanga po ključu dovodi na sportsku vlast nije omogućio uplaćivanje 10.000 eura kotizacije za učešće na Eurobasketu u Litvaniji. To je umjesto ološa i šljama od ove i ovakve zakonodavne, izvršne i sportske vlasti uradio vodeći lanac veletrgovine u BiH - FIS Vitez!

3) Ovo je državna reprezentacija koja je prvak Evrope i koju direktno ne prenose matični državni javni emiteri, radio i televizija, i neka niko ne nasjedne na to što je BHT prenosila finale, iako čisto sumnjam da je uopšte iko na toj TV pratio finale, osim ako nisu imali mogućnost pratiti FACE TV. Državnim javnim medijima, kao i sportskoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti gospodari lopovsko-kriminalna banda i falanga nepismenih nacionalista i šovinista koja je u upravne strukture i na urednička mjesta u tim medijima postavila svoje poltrone i dupelisce ništa manje nepismene i šoviniste od svojih bosova kojima slijepo služe!

4) Ovaj uspjeh postigla su djeca nove, snažnije, jače i bolje Bosne i Hercegovine. Djeca koja su rođena 1999.godine ili godinu kasnije. Ta djeca rođena su upravo zato da bi se izborila za bolju, jaču, snažniju i sretniju svoju državu i svoju domovinu. Toj djeci se svi moramo i trebamo nakloniti i prepustiti im da nas nastave ovako predstavljati kao što su uradili na Eurobasketu u Litvaniji. Ova će djeca to s uspjehom, zapamtite, raditi najmanje narednih 20 godina!

5) Ova su nam djeca i osim vrhunskih majstorija košarkaške igre pokazala, potvrdila, dokazala da su generacija s kojom će i Bosna i Hercegovina biti bolja, ljepša, jača, sigurnija. Znate li kako? Pa, vidjeli ste kako ih u finalu bodre njihovi vršnjaci iz našeg komšiluka: iz Srbije, iz Hrvatske i iz Crne Gore. Skandirali su gromoglasno: Bosna, Bosna, Bosna...Momci i djeca košarkaši Hrvatske, Srbije i Crne Gore bili su uz svoje drugove, prijatelje, braću. Crnogorci su čak i svi utrčali na parket poslije završetka utakmice da proslave veliki trijumf svojih prijatelja. I tu nije kraj ovoj sekvenci. Vršnjaci iz Turske (s kojom nas banda i ološ bratimi za svoje interese) hladno su sjedili i bez trunke emocije u čudu gledali šta se to dešava. Zapamtite ovaj detalj!

6) Izađimo sutra svi ponosni i radosni u svim našim gradovima i selima u vrijeme kada se budu vraćali u našu Bosnu i Hercegovinu. Vi koji možete, želite i imate priliku i mogućnost dođite u naš glavni grad, na aerodrom i kod Vječne vatre. Dođite i svjedočite rađanju bolje, ljepše, pravednije, sretnije i prosperitetnije Bosne i Hercegovine. I gdje god vidite one bandite, primitivce, nepismene šoviniste i prevarante koji nas 20 godina ukopavaju sve jače i dublje, zviždite im i ne dozvolite da budu sutra blizu, da se slikaju i poziraju i da bale i žvale ispred režimskih kamera i TV ekrana. Oni nemaju pravo biti dio nove, bolje, sretnije, ljepše i prosperitetnije Bosne i Hercegovine!

Zlatna djeco, zlatni momci, zlatni heroji DOBRO NAM SE VRATILI i DOBRO NAM DOŠLI!!!
Vidimo se danas u Sarajevu!!!

Nema komentara:

Objavi komentar