expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 12. kolovoza 2015.

Jutarnjem iz Egipta potvrđeno: Džihadisti su pogubili hrvatskog taoca; Milanović će se u 17 sati obratiti građanima, predsjednica otkazala druge aktivnosti

Tomislav Salopek, hrvatski državljanin kojeg su ekstremisti Islamske Države oteli u Egiptu, pogubljen je, tvrde brojne ugledne strane medijske agencije pozivajući se na izvore Islamske države. Francuski AFP objavio je na svojem Twitter profilu šokantnu informaciju temeljeći je na vijesti internetske stranice SITE Intel Group.
Društvenim mrežama počela se širiti i fotografija uznemirujućeg sadržaja, na kojoj se, tvrde islamisti, nalazi mrtvo Salopekovo tijelo. Na fotografiji se nalazi i natpis na arapskom jeziku u kojem se optužuje Hrvatska zbog sudjelovanja u borbi protiv IS-a. Džihadisti u tom potpisu ispod fotografije tvrde da su Salopeka likvidirali 'nakon što je istekao ultimatum i nakon što su ga napustili njegova država i egipatska vlada'. Jutarnji list u posjedu je te fotografije, ali, kao i ostali vodeći hrvatski mediji, nemamo je namjeru ikad objaviti.
Informaciju o Salopekovu pogubljenju je ekskluzivno za Jutarnji list potvrdio i izvor iz egipatskog dnevnika '7 dan' (Alyom Al Sabea). Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da je upoznato s tragičnom viješću, ali da još uvijek provjeravaju autentičnost informacije. Uskoro bi se trebali oglasiti i službenim priopćenjem.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas će se u 17 sati obratiti javnosti na izvanrednoj novinskoj konferenciji, a iz Ureda predsjednice obavijestili su javnost da je Kolinda Grabar-Kitarović otkazala sve svoje za danas najavljene aktivnosti ' zbog obavljanja drugih državničkih poslova'.
/Jutarnji/

Nema komentara:

Objavi komentar